http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DOBRI POKAZATELJI

Xbox One i PS4 drastično prodavaniji od prethodnika

ps4
Datum objave:
19.05.2014 07:56
Autor: Marin Zdelar
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Konzole nove generacije u SAD-u ruše sve rekorde, barem kada je u pitanju njihova prodaja

PlayStation 4 prodaje se daleko bolje od novog Xboxa. Stavimo sada na stranu cijenu i kvalitetu igara – činjenica je da se Xbox One može kupiti u tek oko 20-ak zemalja svijeta. Probajte ga kupiti u Hrvatskoj – nemoguća misija.

 

Stoga su bilo kakve usporedbe, barem kada je prodaja u pitanju, unaprijed osuđene na propast. Međutim, kada je u pitanju jedno tržište i to ono SAD-a, onda su stvari nešto drugačije. A podaci su za obje konzole – fantastični. Naime, nakon šest mjeseci u prodaji i PlayStation 4 i Xbox One su na američkom tlu nadmašili prodajne razultate PlayStationa 3 i Xbox 360.

 

Konkretno, Xbox One prodavaniji je za čak 75%, dok zbrojeno Xbox One i PS4 imaju za 40% veću prodajnost od prethodnika. Ti podaci bi se u slučajnu novog Xboxa mogli i dalje penjati s obzirom da će Microsoft na tržište izbaciti konzolu bez Kinecta i 100$ jeftiniju.

 

Ipak, što se igara tiče, i dalje su najprodavanije one za PlayStation 3  i Xbox 360. Samo za usporedbu, u posljednjih šest mjeseci prodano je 447,000 igara za Xbox One te 2,2 milijuna igara za Xbox 360. Pa eto, ako vas je zanimalo zašto se navodno next-gen naslovi razvijaju i za PS3 tj. Xbox One, odgovor je prilično jasan.

 

 

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije