http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PREGOVORI U TIJEKU

Youtube (navodno) kupuje Twitch za milijardu dolara

twitch
Datum objave:
19.05.2014 11:32
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Najveći svjetski video servis vjerojatno se priprema za kupnju najvećeg svjetskog streaming servisa za gaming
Sudeći prema jeci globalne mreže, dok ovo čitate vode se pregovori oko jedne od najvećih akvizicija godine. Naime, Youtube planira kupiti najpoznatiji streaming servis Twitch za iznos od milijardu dolara. Makar ovo zvuči gotovo nevjerojatno, čini se kako Variety čvrsto stoji iza ovoga zajedno sa "izvorima jako bliskim strankama". Prije nego što se uspušete i krenete kukati o kraju svemira kakvog poznamo, obratimo pažnju na nekoliko razloga zbog čega se ova velika kupnja ne bi trebala desiti. Za početak, tu je tweet Twitchevog PR-a:

 

 

Kao drugo, tu postoji i pravna pozadina čitave priče. Naime, moguće je kako će ova akvizicija po zakonu postati problematična zbog konkurencije, s obzirom da obje kompanije zauzimaju prvo mjesto u svojim "poljima djelovanja". Za kraj, uzmimo u obzir činjenicu kako bi Twitch mogao beneficirati integracijom u Googleovu obitelj. Međutim, s obzirom na svu silu pravnih zavrzlama koje trenutno zasipavaju youtubere diljem svijeta, nekako nam se čini da je na trijemu Youtubea za Twitch postavljena jedna ogromna nagazna mina.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije