http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

NAKON DUGO VREMENA

Sony konačno nadmašio Nintendo po broju prodanih konzola

PlayStation 4 konzola
Datum objave:
09.06.2014 12:25
Autor: Damir Rukavina
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Čini se kako je, nakon zaista dugo vremena, Sony uspio nadmašiti ljutitog konkurenta

Čekali su na to skoro osam godina, a konačno se i desilo - Sony je konačno nadmašio Nintendo u broju prodanih konzola. Tijekom fiskalne 2013. prodali su 18,7 milijuna konzola u odnosu na Nintendovih 16,3. Makar ovo zvuči kao nešto što bi Sony moglo izvući iz financijske gabule u kojoj se trenutno nalazi, njihova propadajući PC ogranak svjedoči suprotno. Dijelom zbog njega, dijelom zbog nekolicine drugih faktora, Sony i dalje posluje s gubitkom od 1,25 milijardi dolara.

 

 

 

Gore spomenuti skok ispred Nintenda uzrokovan je dijelom i slabijim Nintendovim poslovanjem predvođenim razočaravajućom prodajom Wii U konzole. Trenutna prednost u broju prodanih konzola u odnosu na Microsoftov Xbox također je pirova pobjeda upravo zbog gore spomenutih negativnih rezultata. Kad smo već kod Nintenda, njihovi rezultati prodaje također najavljuju promjene. Nakon gubitka od 229 milijuna dolara u protekloj fiskalnoj godini, općenitom manjku interesa za konzole, te slabijom prodajom, Nintendo će kao i Sony morati poduzeti dramatične korake planira li zaustaviti svoj polagani ali sigurni pad.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije