http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Order of War – natrag u Drugi svjetski rat

ORDER
Datum objave:
29.09.2009 15:25
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Konzolašima poznata kompanija Square Enix odlučila se za veliki proboj na zapadno tržište. No umjesto da nastavi s originalnošću, ova japanska izdavačka kuća odlučila je izdati nešto sasvim obično - RTS u Drugom svjetskom ratu
Jedno je igrati na sigurno, ali je nešto sasvim drugo musti kravu kojoj samo što ne otpadne vime. Stvarno, WW2 je toliko isforsiran da će taj podatak mnoge igrače odbaciti od pomisli da igru uopće instaliraju na tvrdi disk. Ipak, to bi bila greška! Naime, Order of War podsjeća na velebni World in Conflict koji nas je ne tako davno oduševio svojom prekrasnom grafikom i atmosferom. Order of War barem mu sliči po grafici. Bojišta su ogromna i koloristična, a baratanje kamerom posve slobodno.

Znači, ako želite igrati iz ptičje perspektive – igrajte. Ako želite vojnicima vidjeti zjenicu oka – gledajte. Za grafičku impresivnost odgovorna je i tzv. filmska kamera. Ovo je automatski vizualni mod u kojem računalo samo 'režira' i bira najbolje kadrove iz tekuće borbe. Dobar štos, ali nakon nekog vremena zbog svoje nefunkcionalnosti dosadi. Srećom, Order of War ima jednu specifičnost po kojoj se razlikuje od mnogih WW2 strategija. Osim kao Amerikanci, možete zaigrati i kao pripadnici nacističkog Wermachta. Da, i to u kampanji iz 1944. godine u kojoj su Wermachtove trupe pritisnute sve snažnijim nadiranjem Crvene armije.

No moramo reći da je Order of War igra izuzetno ogoljene arhitekture. Ova strategija neće vas gnjaviti gomilom opcija, statističkih podataka i nekom pretjeranom povijesnom autentičnošću. RTS puristi bi na ovo mogli poskočiti, no i njima valja reći da je Order of War dosta dubok. Naime, igra inzistira na čistoj taktici. Nema ni govora o priglupim tank rushevima jer će vas neprijatelj pravilnim protunapadom srediti u trenutku. Iako naizgled siromašan, Order of War je naslov u kojem trebate razmišljati i pomno planirati svaki potez. No s druge strane, Order u ovome nikada ne pretjeruje, pa je pristupačan i prosječnim igračima koji su voljni posvetiti nešto svog vremena usvajanju njegove jednostavne, ali stroge mehanike. Solidno!

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije