http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Need For Speed SHIFT – spas za NFS serijal

NFS
Datum objave:
29.09.2009 15:49
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ovo nitko nije očekivao; NFS SHIFT nema veze sa svojim recentnim, kretenskim prethodnicima te briljira u gotovo svakome pogledu
Bilo je i vrijeme da se konačno nešto dogodi u serijalu Need For Speed koji je nekim krivim odlukama skoro odveden u propast. Nisu ovo puste riječi; Electronic Arts je prije godinu dana razmišljao o tome da u potpunosti odustane od Need For Speeda. Zašto? Zato što su ga u zadnjih nekoliko nastavaka totalno isprostituirali i pretvorili u nešto bezlično. To jest, u ogavnu virtualnu inačicu filozofije filma Fast & Furious. Pa premda se noćno, ilegalno jurcanje svidjelo nekim novim klincima, većina igrača je rekla svoje. Prodaja serijala drastično je pala te je sve skupa mogao spasiti samo drastični zaokret.

Stoga je i iz naslova Shift (promjena) vidljivo da su nešto htjeli promijeniti. Srećom, to se i dogodilo. Autorsku palicu je u svoje ruke preuzeo Slightly Mad Studio koji je izradio fantastične simulacije vožnje GT Legends i GTR 2. Need For Speed vraćen je svojim korijenima. Doista, igranje SHIFT-a asocira na prvi NFS kojeg se neki igrači sjećaju sa starih Pentiuma 90. Uglavnom, ukinut je sandbox te su ukinuta novovijeka 'vidi me što imam nabrijan auto i totalna sam gradska faca' prenemaganja. NFS se vratio u legalu. Na repertoaru su ponovno realne staze iz stvarnoga života poput Lagune Sece i legendarnog Nordschleifea.

Nadalje, arkadni elementi povukli su se pod navalom elemenata simulacije. Okej, to ne znači da je SHIFT punokrvni sim, ali je itekako sličan spomenutom GTR-u. Oko ovoga će biti još dosta prepucavanja. Mnogi će govoriti kako je SHIFT arkada koja želi biti simulacija. Drugi će pak reći da nije ni jedno ni drugo – i bit će u pravu. Ono što je SHIFT želio postići je beskompromisni užitak vožnje bez opterećivanja s neprestanim proklizavanjima sa staze. No njegov karakter ćete puno bolje shvatiti iz video priloga. A ovu tekstualnu recenziju završavamo pohvalama autorskom timu. SHIFT je doista izvučen iz ponora. I to pet do dvanaest! Konačno, vjerujemo da je ovo tek početak te da će se NFS od sada kretati u puno boljem smjeru. Stoga ga podržite i nikako nemojte reći da je – smeće.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije