http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RPG pucačina iz prvog lica

Borderlands

Borderlands kadkada izgleda poput crtnag filma
Datum objave:
10.11.2009 15:46
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Borderlands mnogi vole zvati začetnikom novog žanra - takozvanog RPS-a, to jest hibrida između FPS-a i RPG-a

Dosta vam je pucačina iz prvog lica? Ali što kažete na pucačine iz prvog lica s elementima RPG-a? Dakle, nešto slično S.T.A.L.K.E.R.-u ili Falloutu 3. Može? Odlično, evo vam onda recenzije Borderlandsa, neobične igre koja je upravo izašla za PC, Playstation 3 i Xbox 360. O čemu se radi? O hibridu između pucačine i avanturističkog role playinga. Radnja je smještena na nepoznat planet, koji nažalost izgleda poput američkog Divljeg zapada.


Stvar spašava zgodni gameplay. Detalje saznajte u videoprilogu, a sada samo ovo. Borderlands od igrača istovremeno zahtijeva brze reflekse, ali i poštivanje svih pravila RPG-a. Naglasak je na skupljanju iskustva te nabavi sve jačeg naoružanja kojim ćete tamaniti neprijatelje viših nivoa. No osim hibridizacije, Borderlands u sebi krije još jednu posebnost. Grafika je stripovska, drugim riječima, sve su teksture crtane rukom. To je trebalo ispasti simpatično i dopadljivo, ali je nažalost, barem po našem mišljenju, postignut kontraefekt. Igra zbog svog specifičnog vizualnog stila djeluje nekako neuvjerljivo.

Oružja kao da gube svoju moć, jer nemate dojam da pucate hladnim komadima metala, već kartonskim izrezotinama. Borderlands muči još jedan velik problem: inficiranost bugovima. Jedan od njih je zadesio i našu testnu konfiguraciju. Igra nam se na dual core AMD-u rušila prilikom svakog pokretanja. Na stanovitom smo forumu saznali da treba ugasiti jednu CPU jezgru. To smo i učinili, sve je proradilo, no igra je zbog toga postala spora. Naglašavamo da se ova neugodnost dešavala na Windowsima XP, dok je na Windowsima 7 sve radilo kako treba. Sve znate, a sada pogledajte najskuplji i najatraktivniji Gamereport svih vremena, u kojem se Bruno bacio pod kotače jurećeg automobila!

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije