http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ODIGRAJ I VRATI

Rabljene videoigre tražene koliko i nove

Mnogi se izdavači protive politici prodaje rabljenih igara, no američki lanac dućana GameStop to nimalo ne zamara i nastavlja po svom
Kad je GameStop započeo s prodajom rabljenih igara, podigao je na noge gotovo sve izdavače koji su se bunili da će zbog toga biti oštećeni. Da je čelništvo GameStopa donijelo pravu odluku, govori podatak da trenutno 45 posto njegovih prihoda dolazi upravo od prodaje rabljenih igara. Njihovo je razmišljanje vrlo jednostavno: zašto igračima koji se zasite neke videoigre ili im se ne sviđa ne omogućiti da je vrate i za to dobiju kredite kojima može izabrati neki drugi naslov?

S obzirom na tešku ekonomsku situaciju, kupoprodaja rabljenih videoigara svakim mjesecom bilježi sve bolje rezultate, a GameStopov primjer odlučili su slijediti i ostali veliki dućani poput Wal-Marta, Best Buya i Toys 'R' Us. Izdavači možda nisu presretni zbog toga, no najviše koristi u čitavoj priči, osim vlasnika dućana imaju sami igrači koji po sniženim cijenama dolaze do željenih videoigara.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije