http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT +

Dragon Age: Origins – RPG legenda

Dragon Age će cijeniti svi oni koji su igrali legendarni serijal Baldurs Gate
Datum objave:
19.11.2009 08:00
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Legendarni Bioware nas je podsjetio na to kako izgleda pravi, old school RPG, izradivši Dragon Age, no hoće li igra ispuniti sva očekivanja...
Izrada klasičnih role playing igara na PC-u gotovo je zaboravljena vještina. Ozbiljno, pogledajte malo što nam je stiglo u posljednjih nekoliko godina. Futuristički Fallout 3, izuzetno nabrijani, ali opet sebi svojstveni Oblivion te razni njemački pokušaji u vidu Risena i sličnih.

Nekada je na računalima pak vladao izuzetno složen RPG presjek čiji je ponajbolji predstavnik bio Baldurs Gate. U njemu niste upravljali jednim, već više likova te ste uživali u njegovu inzistiranju na preciznosti i tipičnom PC duhu.

A nakon pet godina čekanja i najavljivanja, taj se duh vratio! Da, Dragon Age izradio je upravo legendarni Bioware te nas podsjetio na to kako izgleda pravi old school RPG. Dakako, tu su i neizostavne modifikacije dvadeset i prvog stojleća kao što je moderna grafika te ipak malčice smanjena kompleksnost cijele igre.

No baš bi zbog toga Dragon Age, osim starih fanatika, mogao privući mnogo novih mlađih ljubitelja računalne fantazije. A je li igra ispunila baš sva naša očekivanja, već poslovično – saznajte u videoprilogu.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije