http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IZGON ZA PIRATE

Ukinuto 600.000 računa na Xbox Liveu

Microsoft svako malo pokupi ilegalne prijave na Xbox Liveu i u jednom mahu zabrani pristup stotinama tisuća igrača s piratskim kopijama videoigara
Iako je piratiziranje videoigara svakodnevna pojava, kupci originalnih videoigara za Microsoftovu konzolu imaju pogodnost pristupa mreži Xbox Live koja među ostalima omogućava mrežne igre. Ipak, doskočiti se može modificiranim chipovima koji se ugrađuju u konzole, no ni to nije dugog vijeka, s obzirom na to da u Microsoftu kad-tad shvate na koji način se probija njihova zaštita pa masovno zabrane pristup svima koji su s ilegalnim videoigrama igrali na Liveu.

Nedavno pokrenuta akcija tako je prognala 600.000 ilegalnih igrača od ukupno 20 milijuna, koliko Microsoft tvrdi da trenutačno postoji korisnika Xbox Livea. Modificirane konzole su i dalje upotrebljive, ali samo za solo igranje, a pretpostavlja se da piratstvo industriju igara godišnje košta preko 750 milijuna funti.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije