http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DRŽ' LOPOVA!

Uhićen zbog krađe virtualnih dobara

Krađe korisničkih računa igrača MMORPG-a nisu rijetkost i često prolaze nekažnjeno, no britanska se policija prošlog tjedna posebno iskazala u hvatanju počinitelja
Fenomen MMORPG-a, masivnih mrežnih igara u kojima sudjeluju tisuće igrača, često je tema naših vijesti, među kojima su i one o virtualnim predmetima i novcu koji imaju vrijednost i u stvarnom svijetu. U Kini su pokrenute čitave tvrtke u kojima zaposlenici danonoćno borave u igrama sakupljajući novac koji se kasnije preprodaje za stvarni, no ima i onih koji do virtualnih dobara žele doći na lakši način - krađom.

Britanska je policija prošlog tjedna objavila da je upala u kuću dvadesettrogodišnjaka i uhitila ga pod optužbom da je krao korisnička imena i zaporke igrača RuneScapea, jednog od popularnijih MMORPG-a današnjice. Istraga još uvijek traje, no pretpostavlja se da je uhićeni prodavao opremu s hakiranih računa i virtualni novac prodavao za stvarni drugim igračima.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije