http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

Shepard je živ!

Mass Effect 2

mass effect
Datum objave:
04.12.2009 14:00
Autor: BRUNO LIPEJ
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Drugi nastavak ovog akcijski nabrijanog RPG-a svojim će nam izlaskom olakšati preživljavanje svih ovih tmurnih i hladnih zimskih dana
Vraća nam se "masivni efekt"! Vraća nam se akcijski RPG vrlo zanimljive science fiction tematike. A za sve one koji nisu igrali prvi dio BioWare-ovog Mass Effect-a, treba reći da je igra zamišljena i konstruirana tako da oblikuje trilogiju u kojem će igrač prolaziti kroz priču epskih razmjera, prepunu zapleta i najrazličitijih obrata (Lipej, nemoj se ispovraćati od tih silnih obrata, op.ur.). To također znači da će nas kroz nju i dalje voditi dobri stari komandant (misliš, zapovjednik, op.ur.) Shepard, za kojeg su kružile internetske glasine da je mrtav i da ga u nastavku igre neće biti. Hvala Bogu, živ je, žiiiv!

Mass Effect 2 bi trebao biti pun iznenađenja pa krenimo sa najzanimljivijim. Naime, igrače koji su završili prvi dio i sačuvali save game, u Mass Effectu 2 čeka prava poslastica (slurp, ćevapi?)! Otvoriti će vam se mogućnost importiranja karakteristika svog lika te ćete tako drugi dio započeti sa odlukama i moralnim dvojbama iz prethodnika. Hvala Tvorcu, što su se tvorci (kakvi tvorci, crno bijeli i smrdljivi?) ove igre sjetili ove genijalne opcije.


Što se samog gameplaya tiče, igra će imati poboljšane opcije dijaloga ali je najviše promjena doživio sustav borbe. U njemu ćete sada imati puno više slobode i mogućnosti jer ćete naredbe moći slati svakom vašem 'bratu po oružju' individualno. To donosi puno više manevarskog prostora za taktiziranje i podizanje učinkovitosti akcije prilikom samih borbi. Inače, oružja su ovaj put podijeljena u devet klasa uključujući i teško naoružanje kao što je bacač raketa. 

Ne treba posebno spominjati da je igra doživjela i stanovita grafička poboljšanja što je najviše uočljivo prilikom kretnji samih likova, koje sada izgledaju puno prirodnije i fluidnije. Također, u igru je ubačen puno veći broj poligona nego prije te sve izgleda mekše i organskije. Zvuk i glasovi likova su na najvišem nivou, što se moglo i očekivati jer ćete dobar dio igre provesti u konverzaciji sa razno-raznim likovima. Uglavnom, od ovoga očekujemo filmsko savršenstvo. Mada sumljamo da će motion capturing biti bolji od onoga u fantastičnom Unchartedu 2.


Po svemu što smo do sad vidjeli, Mass Effect 2 nam obećava obilje novotarija i poboljšanja koja vrlo lako mogu pasti u drugi plan ako priča ne bude ta koja 'vuče' cijelu stvar. No, s obzirom da ovaj naslov radi poznati i prokušani BioWare, po tom pitanju možemo mirno spavati zimski san i čekati buđenje proljeća i novog Mass Effecta. Na kraju još samo ovo - iskreno se nadamo da sučelje u igri više neće biti tako "konzolaško", već da će PC ovaj put biti počašćen tretmanom kojega i zaslužuje (Bruno, daj sad dođi po jednu zasluženu šamarčinu, op.ur.).  

 

 


 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije