http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IMMUNE ATTACK

Učenje biologije uz videoigre

Američki znanstvenici su razvili videoigru Immune Attack kako bi srednjoškolci lakše svladali temeljno gradivo o stanicama
Iako grafički po igrivosti nije ni do koljena današnjim zabavnim videoigrama, Immune Attack ima druge vrijednosti koje ga izdvajaju iz gomile. Riječ je, naime, o edukativnoj videoigri koju su razvili američki znanstvenici s namjerom da pomognu učenicima u razumijevanju strukture i načina života stanica u ljudskom organizmu.

Osnova igrivosti je putovanje kroz krvotok i poticanje imunološkog sustava da se bori s infekcijama, a prema prvim rezultatima, učenici od nje imaju velike koristi. Primijećeno je da oni koji igraju Immune Attack pokazuju više znanja o molekularnoj biologiji te da mnogo bolje sudjeluju u raspravama i postavljaju kvalitetnija pitanja učiteljima od onih koji uče na tradicionalan način.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije