http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

PODVODNA APOKALIPSA

BioShock 2

bioshock2
Datum objave:
10.12.2009 15:28
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Originalni BioShock pojavio se 2007. godine te je postao jednom od najboljih igara toga doba. Što nam se toliko svidjelo u ovoj podvodnoj avanturi da ju nismo mogli prestati igrati dok ju nismo završili do kraja? Jednom riječju, gotovo sve!
Prvi nastavak ove post-apokaliptične, fantazmagorične pucačine iz prvog lica krasili su svi elementi koje vrhunska igra u sebi mora imati. Od prekrasne grafike i vrhunske priče do apsolutno zarazne igrivosti. O kvaliteti ovog naslova najbolje govore podaci i statistike po kojima je BioShock među top pet igara svih vremena. Inače, Bioshock je ne tako davne 2007. godine izradio programerski studio 2K Marin koji je ovime stvorio jedinstveni spoj RPG-a, akcije i avanture. Dvije godine poslije, na horizontu je novi nastavak od kojeg očekujemo sve dobro iz prvog dijela plus 'ono nešto' više (a što bi to bilo, Bruniša?, op. ur.)!

Za sve one koji nisu igrali izvornik (ako niste, trk do prvog dućana s mješovitom robom, op.a.), radnja se odvijala u utopijskom podvodnom gradu imena Rapture (čita se Rapćur, op. ur.). Da sad ne ulazimo u detalje, jer vam ne želimo previše spoilati priču, treba samo naglasiti da se radnja u 'dvojci' također odigrava u tom istom podvodnom okruženju, samo deset godina poslije. Sama ta činjenica nas je na početku odmah dovela do spontanog (samozapaljenja? op. ur.) podizanja lijeve i desne strane usana, da bi se na kraju tog procesa formirao jedan veliki osmjeh.

Tu dolazimo do glavnog pitanja. S kojim ćemo likom igrati nove avanture u toj podvodnoj pucačini?! S jadnim humanom? Ne, već sasvim neočekivano, sa nekadašnjim neprijateljem, gorostasnim Big Daddy-em! Sjetite se samo ove impresivne bio-kreature koja nas je u mnogočemu impresionirala u prethodnome dijelu (da, mene je npr. posebice impresionirala upornim otvaranjem moje napaćene lubanje). Bez brige, Big Daddy neće biti spor kakvim ga pamtite; ovaj ćete puta pod svojom kontrolom držati prvi primjerak njegove vrste. Taj prototip nije ni približno nalik svojoj 'braći', jer je mnogo brži, jači i jednom riječju - bolji. Valja reći i da ćete ovaj puta surađivati i sa tzv. Malim sestricama, te se boriti protiv drugih Tatica.

A iako se radnja i dalje odvija u istome gradu, autori obećavaju hrpu novih lokacija. Te će lokacije zbog protoka vremena sada biti i puno organskije, to jest zarasle u podvodni korov, alge itd. Odlična stvar za dokazivanje sposobnosti modificiranog grafičkog enginea. Kao što vidite, grafika, zvuk, igrivost i napetost bi trebale biti još bolje nego u Jedinici! Bioshock veterani će se sresti sa mnogim poveznicama koje su im poznate od prije, ali i sa mnogim premijernim elementima koji će uostalom opravdati izdavanje nastavka. Što reći nego da jedva čekamo veljaču 2010. (zbog parenja mačaka?, op. ur.), kada bi se igra trebala naći na policama dućana. Mješovite robe... Tada ćemo ponovno osjetiti onaj hipnotički trenutak ulaska u gotovo nadrealnu atmosferu ove jedinstvene igre.

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije