http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JAHAČ APOKALIPSE

Darksiders

Datum objave:
15.12.2009 16:59
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Hoće li nakon blagdanskog ludila i hrpe novih igara na tržištu Darksiders uspjeti privući našu pažnju
Opaka akcijsko-mačevalačka koljačina Darksiders mogla bi se pokazati kao zanimljiva igra koja je pokupila gotovo savršene ocjene u jednom stranom gamerskom časopisu (nećemo reći kojem jer ne želimo reklamirati konkurenciju - op. ur.). Taj naslov bi nam trebao popuniti prazninu nakon mnogobrojnih blockbuster naslova kojima su nas izdavači obasipali zadnjih nekoliko mjeseci. Treba reći da igra dolazi za Xbox360 i PS3 konzole, dok PC verzija nije u planu (šmrc, gdje su mi žileti - op. ur.). Datum izlaska bi trebao biti početak siječnja. Sličnog žanra, ali s nešto ranijim datumom izlaska dolazi nam i Bayoneta. Koji od ta dva naslova će više zaokupiti našu neutaživu glad za hack & slash igrama, ostaje nam vidjeti.


U Darksidersu ćete igrati u ulozi Wara (slobodnim rječnikom prevedeno kao Rat), koji je jedan od četvorice jahača apokalipse. Taj pandan Kratosu iz God of Wara svoju će agresiju pokazivati pomoću, sigurno ste pogodili, svojeg predimenzioniranog mača. Hm, gotovo sam siguran da sam takvo nešto već negdje vidio (hm, a ja sam gotovo siguran da ovdje njušim neku čudnu aluziju - op. ur.). Zanimljivo je i to što će igra obilovati krvavim završecima koji neodoljivo podsjećaju na 'završetke' iz Mortal Kombata. Radnja igre smještena je u neposrednoj budućnosti gdje Zemlja 'krvari' nakon što ju je snašla apokaliptična kataklizma. Za razliku od Fallouota 3 i Borderlandsa, ta apokalipsa uključuje borbu protiv demona velikih kao poveća stambena zgrada. Nama paše.


Što se samog gameplaya tiče, nadljudske sposobnosti vašeg junaka doći će do punog izražaja prilikom izvođenja combo udaraca. Možete se slobodno pripremiti na frenetično pritiskanje tipke X (na Xbox360) kojom će te mlatiti po svojim protivnicima radeći od njih mljeveno meso (super za izradu blagdanske sarme - op. ur.). Suština priče leži u činjenici da je vaš zadatak prizvati svoja preostala tri brata kako biste se potom zajedno okomili na snage Neba i Pakla. To znači da ćemo na tom putu upoznati puno 'dragih i simpatičnih' demona, utvara i ogromnih bossova preko čijih ćemo leševa morati preći kako bismo ispunili ono što smo naumili. Nakon svega spomenutog, krije se tu i nešto više povrh same borbe. U igri će te se tako morati suočiti s raznoraznim puzzlovima, a naći će se mjesta i za izvođenje raznih skokova, penjanja s platforme na platformu i sličnih akrobacija.   


Igra vizualno djeluje sasvim korektno, dok su boje dosta naglašene, što za takav žanr igre nekako ima smisla. Darksiders bi mogao biti jedna od onih igara koja bi istinski mogla zadovoljiti naše potrebe za jednim takvim naslovom. Referirajući se na mnogo igara (davnih i ne tako davnih) iz razno raznih žanrova, ovaj 'gemišt' (ili bambus - op. ur.) od igre bi mogao vrlo dobro sjesti na baš pravo mjesto. Hoće li nas od njega kasnije boliti glava, budite sigurni ćemo da ćemo vas obavijestiti na stranicama Gamereporta.

 

 

 

 

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije