http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KORISNO I ZABAVNO

Igre djeluju na sposobnost učenika

Posljednje izdanje akademskog časopisa Perception donosi zanimljiv članak o tome kako različiti žanrovi videoigara utječu na brzinu i točnost
Ukoliko ste roditelj čiji školarac ima problema s brzinom ili točnošću kod pisanja zadaća, možda biste mu trebali nabaviti drukčije videoigre. Prema studiji profesora psihologije Rolfa Nelsona sa Sveučilišta Wheaton objavljenoj u posljednjem izdanju stručnog časopisa Perception, nije svejedno igraju li djeca akcijske ili logičke igre. Naime, Nelson je proučavao kako igre djeluju na svakodnevno ponašanje učenika pri obavljaju školskih zadataka i došao do zapanjujućih otkrića.

Skupina ispitanika koja je igrala akcijske igre (Unreal Tournament, za potrebe istraživanja) nakon seanse sve je zadatke rješavala mnogo brže, dok su oni kojima su dane logičke igre (Portal) bila sporija, ali daleko točnija od prve skupine. Nelson, čije se istraživanje primarno fokusiralo na vizualnu percepciju i pozornost, kaže da njegov rad još nije dovršen, no nakon ovih rezultata, krenuo je u sasvim drugom smjeru koji će u budućnosti možda omogućiti kvalitetnije školovanje uz videoigre određenih žanrova ovisno o potrebama učenika.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije