http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

IGRAĆE TRŽIŠTE

Videoigre isplativije od samih konzola

Nije nikakva tajna da proizvođači konzola najviše zarađuju na licencama za igre, dok im same konzole još uvijek nisu isplative
Kad se PlayStation 3 pojavio u studenom 2006, analitička tvrtka iSuppli specijalizirana za hardver objavila je da model konzole s diskom od 60 GB košta Sony 840 dolara, a prodaje se po 599 dolara. Veliki gubitak smanjen je redizajniranim, tanjim PlayStationom 3 u rujnu ove godine kojem su proizvodni troškovi pali za 70 posto, no i cijena u dućanima je također snižena.

Sony je i dalje na gubitku budući da proizvodnja modela od 120 GB PS3 Slima košta 336 dolara, dok je cijena spomenutog modela za krajnjeg kupca 299 dolara. Sumnjamo da proizvođači taj gubitak osjećaju te da se zbog toga zabrinjavaju obzirom da se zna da svatko tko želi raditi igre za PlayStation mora plaćati visoke premije i licence, a kako prodaja videoigara za tu konzolu rapidno raste, u Sonyju zadovoljno trljaju ruke.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije