http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

USPON I PAD

Slaba prodaja glazbenih videoigara u 2009.

Prošla godina ostat će zabilježena kao godina glazbenih igara koje u ovoj ostvaruju daleko slabije prodajne rezultate
Izdavači glazbenih igara kao što su Guitar Hero i Rock Band nemaju previše razloga za slavlje. Dok su prošle godine glazbeni naslovi zaradili oko 1,4 milijarde dolara, ove godine je potražnja za njima splasnula i procjenjuje se da u najboljem slučaju mogu ostvariti prodaju od 700 milijuna dolara.

Razloge treba tražiti u bogatijoj ponudi, ali i činjenici da su prošle godine glazbene igre bile novitet kojeg je svatko želio isprobati. Primjera radi, Guitar Hero III je prije dvije godine prodan u 1,4 milijuna primjeraka u samo mjesec dana, dok je njegov nasljednik Guitar Hero 5 u istom razdoblju ostvario samo 500.000 prodanih primjeraka. Čak ni veliki Beatlesi nisu garancija uspjeha obzirom da je očekivana prodaja The Beatlesa: Rock Band bila milijun primjeraka u mjesec dana, no nakon tri mjeseca igra je jedva dosegla 800.000 prodanih primjeraka.

Ipak, najgore su se prevarili autori DJ Heroa koji su tvrdili da će se igra razgrabiti u 1,6 milijuna primjeraka, no objavljen u listopadu, DJ Hero je u mjesec dana zabilježio 123.000 prodanih primjeraka, pa su očekivanja do kraja godine ipak spuštena na i dalje prevelikih 600.000 primjeraka.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije