http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KRALJ UTRKIVANJA SE VRAĆA

Gran Turismo 5 DEMO

gran turismo 5 demo
Datum objave:
24.12.2009 12:28
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Za svega nekoliko mjeseci moći ćemo se u potpunosti prepustiti konačnoj verziji novog Gran Turisma 5. Do tada, morat ćemo se zadovoljiti s demo verzijom
U eri Playstationa 1 i 2 serijal Gran Turismo je bio bez ikakve sumnje najbolja simulacija automobilske vožnje, kako na konzolama tako i na osobnim računalima. Njegov vozni model, odnosno fizika vožnje, uveliko je odskakala od konkurencije pa stoga ne čudi da su mnogi poklonici simulacija vožnje upravo Gran Turismo označili kao predvodnika tog žanra videoigara. Treba naglasiti da su tada na tržištu postojali i drugi naslovi simulacija autombilističkih utrka kao npr. Toca Race driver, ali je Gran Turismo uvijek bio taj koji nudio najbolji spoj simulacije i zabave.

Nakon podužeg kuhanja konačno možemo osjetiti 'miris' novog Gran Turisma 5 koji bi se u Japanu trebao pojaviti u ožujku iduće godine (konačno). Kao najavu, programerski studio Polyphony Digital darovao nam je demo novog Gran Turisma 5 koji se može besplatno 'skinuti' s Playstation storea u obliku Time Trial Challengea. Naravno, ako niste do sada znali, Gran Turismo je bio i ostao Playstationova ekskluziva.

Demo igre nam je otkrio kako će izgledati i kako će se ponašati automobili u konačnoj verziji igre. Potpuno nova fizika koja je promijenjena od Gran Turismo 5 Prologuea sada pokuzuje svoje pravo lice. Osjećaj interakcije guma s cestom je upravo fantastičan i to je u suštini element na kojem su programeri toliko dugo radili. Demo je koncipiran kao Time Trial u kojem svi igrači imaju mogućnost on-line utrkivanja da bi se na kraju zbrajala vremena koja napravite s oba automobila. U ponudi automobila naći ćemo dva Nissana 370Z od kojih je jedan trkaći a drugi cestovni model. On-line utrkivanje traje do 24. siječnja 2010. godine kad bi se trebao saznati konačni poredak, a pobjednici pojedinih finala u određenim zemljama će kao nagradu imati priliku utrkivati se u pravoj utrci... Kako sada stvari stoje na tablici Hrvati su se pokazali kao izvrsni vozači i trenutno je upravo na prvom mjestu naše gore list.

Svoje vozačko umijeće moguće je iskušati samo na stazi Indianapolis Grand Prix, što je za preview igre sasvim u redu. Ovaj demo nam je pokazao što možemo očekivati od konačne, potpune verzije igre, a to je i dalje realni i izuzetno zabavni vozni model zbog kojeg smo i prije toliko voljeli ovaj serijal. Zato razgibajte prste i pripremite kontrolere, ako posjedujete volan još i bolje, za još jedno vrhunsko vozačko iskustvo.

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije