http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

CRNE STATISTIKE

Modern Warfare 2 na meti pirata

Mračna strana industrije igara su crne statistike piratskih izdanja koje su prošle godine dale novog rekordera po broju neautoriziranih downloada
Pretprošle godine Electronic Arts je svim silama pokušao zaštititi igru Spore od piratiziranja, no očito s malim uspjehom jer je spomenuta prema statistikama na torrentima sa 1,7 milijuna skidanja bila prva po broju downloada ilegalnih, probijenih verzija. Prošle godine se pojavila videoigra koja je porušila sve rekorde, uključujući i ovaj crni. Pričamo o Modern Warfareu 2 koji je u pet dana zaradio 550 milijuna dolara, a koliko je ta brojka dosegla do kraja godine, bit će objavljeno u narednim tjednima.

Zanimljivo je da je Modern Warfare 2 ostvario najslabiji rezultat na PC-u, o čemu smo već pisali, no kad je riječ o piratskim verzijama, upravo je spomenuta inačica zasjela na prvo mjesto po broju skidanja. Konkretne brojke kažu da je ilegalni Modern Warfare 2 za Xbox 360 skinut 970.000 puta, dok je onaj za PC ostvario 4,1 milijun neautoriziranih downloada. Uopće ne sumnjamo da je velik dio vlasnika PC-a krenuo mračnom stranom zbog Activisionove politike glede igre o kojoj govorimo i totalnog zanemarivanja publike na PC-u.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije