http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

UDARI ME SNAŽNO

MLB 10 The Show

Datum objave:
05.01.2010 12:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Za sve ljubitelje sportskih simulacija kojima su sportovi poput nogometa, košarke ili hokeja kulturološki bliži, ali ne uspijevaju zadovoljiti njihovu neutaživu želju za sportskim igrama, donosimo najavu jednog nama sasvim egzotičnog sporta
Možda se bejzbol ne može uvrstiti u jedan od vaših omiljenih sportova, no ne možemo zanemariti činjenicu da je MLB 09 The Show prodan u vrtoglavih 305.000 primjeraka, što je za svaki respekt uzevši u obzir da je taj naslov izašao samo za PS3 konzolu. Potaknut tim brojkama, novi izdanak ove igre jednostavno se ne smije zanemariti i propustiti najaviti. MLB 10 The Show izlazi isključivo za PS3, PS2 i PSP, i to sredinom ožujka ove godine.

Na početku treba istaknuti da igra grafički izgleda izvrsno. Na trenutke izgleda toliko dobro da ju je vrlo lako zamijeniti za pravu bejzbol utakmicu na televiziji. Najočitija vizualna novotarija je izmjena dana i noći, odnosno sumraka u mrak. Zalazak sunca i sjene igrača pomiču se sukladno dobu dana što me je, s aspekta vizualnog doživljaja i samog realizma, prilično oduševilo. Publika će također imati svoju ulogu u igri, jer u slučaju da igrate na gostujućem terenu, pokušat će vas omesti glasnim zviždanjem i mahanjem raznim rekvizitima da bi vam oslabili koncentraciju prilikom udaranja ili bacanja loptice.

Sama bit ove pomalo zbunjujuće, ali u suštini vrlo zanimljive igre bacanje je i udaranje loptice. To su ujedno i dva najvažnija elementa samog gameplaya, koja su krucijalna za to da bi igra bila 'probavljiva' krajnjim korisnicima odnosno igračima. Da skratim i pojednostavim, cilj igre je udariti loptu što jače odnosno izvan terena da bi se optrčao home run koji donosi najviše bodova. Sukladno tome, cilj bacača je pokušati baciti loptu tako nepredvidljivo da je udarač ne uspije dotaknuti.

Udaranje je ostalo isto kao i u prethodnom izdanju, a ono se izvodi pritiskom na tipku X ili laganim tapkanjem iste kako bi samo lagano odbila loptica. Možete pokušati i udariti lopticu svom snagom pritiskom na kvadrat, ali to zahtijeva pravovremeni pritisak na gumb i ponešto sreće, jer ćete za takav udarac morati odabrati stranu prije nego što lopta napusti ruku 'pitchera' odnosno bacača. Nakon svakog promašenog udarca dobit će te mali hint u vidu objašnjenja, koji će vam ukazati na to gdje ste pogriješili i kako to popraviti u idućem udarcu.

Kada se nađete u ulozi bacača, od vas će se tražiti da prvo odaberete zonu u koju mislite poslati loptu. Kada odaberete mjesto gdje mislite da će udarač imati najviše problema udariti loptu, uključiti će se kursor koji se brzo pomiče lijevo-desno, a vaš je zadatak stisnuti tipku na njegov 'sweet spot'. Ako je bacač umoran, to mjesto će biti mutno i puno teže za pogoditi što je dobar način za simuliranje umora.
Od igraćih modova, na raspolaganju je igra jedan na jedan, Menager Mode, Season i Online Season. Jedan od zanimljivijih modova je Road to the Show, koji je ljubiteljima PES-a poznatiji kao Become a Legend Mode. To znači da ćete prvo morati kreirati svog igrača, odabrati poziciju na kojoj želite igrati te, uspinjući se iz nižih liga, postajati jedna od nadolazećih zvijezda Prve lige američkog bejzbola.

MLB 10 The Show izgradio je vrlo dobru reputacija unazad nekoliko godina, a MLB 10 nastavlja u tom ritmu. Premda nije doživio neke velike promjene u odnosu na prethodne nastavke, to nije nužno loša stvar, jer, kako se kaže, ne popravljaj nešto što nije strgano.

 

 

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije