http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JET PACK NA RAME

Dark Void

Void
Datum objave:
07.01.2010 18:00
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Jet packovi, alieni i kibernetičko-humanoidni protivnici… Hm, zvuči kao dobra podloga za jednu akcijsko – pustolovnu igru
Novi Capcomov naslov Dark Void, donijet će nam jedan vrlo zanimljivi i rijetko viđeni science fiction koncept. Igra će nuditi pregršt akcije koja počinje praktički od prvog učitavanja levela. Počevši od samog tutoriala, shvatit ćete da Dark Void kombinira nekoliko različitih žanrova i elemenata gameplaya i da to radi bez ikakvih problema. Radnja je smještena u alternativni svijet naziva 'The Void'. Sve započinje u famoznom Bermudskom Trokutu koji je bio tema mnogih filmova, knjiga i dokumentaraca!

 

Znate, ono divno mjesto u kojem nestaju brodovi i avioni. Inače, temeljni element Dark Voida je zračna borba. U njoj ćete pak sudjelovati ponajviše zahvaljujući vašem jet packu, to jest raketnom rancu! Izuzetno originalan koncept koji nas tako neodoljivo podsjeća na film The Rocketeer i legendarnu Amiginu igru Rocket Ranger. Istina, ovih će se naslova sjetiti samo mali, nešto stariji postotak Gamereport posjetitelja. No Dark Void definitivno vuče svoje korijene i iz ovih pripadnika tehno pop kulture, pa si dajte truda i pogledajte priložene video materijale kako bi vidjeli kako je to nekada izgledalo. No vratimo se Dark Voidu...

 

Koliko smo vidjeli iz dostupnih materijala, zračna borba je vrlo kvalitetna i fluidna. Igrači koji su upoznati sa trodimenzionalnom mehanikom upravljanja raznim letjelicama, kao što je to slučaj u raznim naslovima iz tematike o Drugom svjetskom ratu, ne bi trebali imati nikakvih problema. Kontrole se čine brze i precizne, no bez dobrog kontrolera nemojte ni razmišljati o letu. Drage volje bi vam preporučili i neki dobar Joystick, no nekako nam se čini da bi igranje Dark Voida sa ovim perifernim 'Metuzalemom' bilo nekako - nespretno. Inače, razlog zbog kojeg Dark Void ispada mnogo napetijim i izazovnijim od klasičnih letačkih arkada je upravo to što ste u zraku samo vi, vaš jet pack i vaše naoružanje. Istina, nešto kasnije ćete preuzeti kontrolu i nad raznim tipovima letjelica, ali će se igra svako malo vraćati na dobri, stari ranac.

A kada nećete biti u zraku, umjesto 'skidanja' letala, skidat ćete razne humaonoide. Napucavanje ćete izvoditi iz perspektive trećeg lica, a tu će biti i sve moderne blagodati jednog TPS-a. Npr., skupljati ćete raznovrsno oružje i municiju, koristiti razne zaklone, pucati pored i preko zapreka, snajperirati itd. Tranzicija između leta i trčanja je nešto nevjerojatno; toliko je brza, direktna i gotovo neprimjetna. Jedne sekunde radite zračne lupinge, a već se druge upuštate u žestoku izmjenu vatre na tlu. Iz ovoga je sasvim jasno da akcije neće nedostajati ni mikrosekunde te će vam razina adrenalina cijelo vrijeme biti u "crvenom". Grafika je kao što vidite iz videa totalno predivna te totalno atmosferična. Posebno nam se svidio lagani retro štih glavnog protagonista, te obasjani i koloristični nivoi.

Zbog svojeg vrlo originalnog koncepta i solidne priče, Dark Voidu se sigurno smiješi svjetla budućnost. Mjesecima prije igrinog izlaska 'kritike' su bile načelno dobre, a napravljen je i popriličan hype oko cijele priče. No, kako će igra uistinu proći na tržištu, odlučiti će te upravo vi, igrači! Hajde, donekle ćemo odlučiti i mi u našoj Gamereport recenziji. Koju očekujte vrlo skoro jer Dark Void izlazi već 19. 01. 2010. godine, i to za PC, Xbox360 i PS3.

 

 


Dark Void službeni trailer

 

Dark Void gameplay

 

Film 'The Rocketeer'

 

'Rocket Ranger' sa Amige

 

Sve o temi:
PC
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije