http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

HUMANITARCI

Udruga Child's Play odbila donaciju

Premda dobrotvorne udruge žude za donacijama, Child's Play je odbio daljnju suradnju s autorima MMORPG-a Atlantica Online
Udruga Child's Play je od 2003, kada je osnovana, donirala bolnicama u SAD-u, ali i u drugim dijelovima svijeta preko pet milijuna dolara u igračkama, videoigrama, knjigama i gotovini. Child's Play je specifičan po tome što priloge sakuplja uglavnom od igrača, developera i izdavača videoigara te potiče igranje, za razliku od brojnih koje tvrde da je igranje štetno za razvoj djece. Iako su donacije uvijek dobrodošle, Child's Play je odbio daljnju suradnju s autorima MMORPG-a Atlantica Online na zahtjev bijesnih igrača.

Naime, autori Atlantica Onlinea su kreirali posebnu torbu s predmetima u samoj igri koju igrači mogu kupiti za stvarni novac, a prihod je namijenjen upravo Child's Playu. Nitko nema ništa protiv toga, dapače, likovi u igri postaju jači, a istovremeno je napravljeno dobro djelo, no izgleda da je dobit malo čudno podijeljena. Naime, autori navodno uzimaju čak 95 posto prihoda dok ostatak šalju Child's Playu - od 40 dolara, samo dva završe u dobrotvorne svrhe. Izgleda da ipak nisu takvi dobrotvori kakvima se prikazuju, a upitani za komentar, šablonski su izjavili kako su željeli napraviti nešto lijepo sve dok zanovijetala od igrača nisu sve upropastila. Lijepo, da, ali za vlastiti bankovni račun.

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije