http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OTKAZI, ZATVARANJA, BANKROTI

Crne statistike industrije igara

Prošla godina je zbog globalne krize bila vrlo nepovoljna za radnike u industriji igara koji su masovno dobivali otkaze
Često pišemo o zatvaranju razvojnih timova, otkazima i svim ostalim negativnim efektima uzrokovanim globalnom krizom, a analitička kuća M2 Research potrudila se sve to staviti na papir i prezentirati u obliku izvješća. Ukratko, prošle godine je u industriji igara podijeljeno 11.488 otkaza, uz zatvaranje 18 razvojnih timova, među kojima su 3D Realms, nekoliko timova Midwaya te Electronic Artsov Pandemic Studios.

Analitičari napominju da to nije konačna brojka jer je velik broj njih objavio bankrot, no formalno još uvijek postoje. Najviše otkaza podijeljeno je u tvrtkama koje se nisu uspjele prilagoditi razvoju igara za trenutno aktualne konzole ili nisu zamijetile nove trendove na tržištu, poput digitalne distribucije i sve veće potražnje za igrama za mase.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije