http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OTROVNE VIDEOIGRE

Hugo Chavez protiv videoigara

Predsjednik Venecuele Hugo Chavez u nedavnoj je radijskoj emisiji izjavio da su videoigre otrov koji uči ljude ubijati
Kontroverzni predsjednik Venezuele Hugo Chavez svakog tjedna ima vlastitu radijsku emisiju u kojoj priča o svemu i svačemu, a nedavno se u njoj obrušio i na videoigre. Započeo je izjavom da su videoigre za PlayStation otrov i da uče ljude kako se ubija. Jednom su navodno čak namontirali njegovo lice u videoigru, a igrači su ga morali pronaći i ubiti.

Chavez je bio posebno oštar prema videoigrama u kojima se bombardiraju gradovi optužujući kapitalističke zemlje da ih rade samo kako bi bolje prodavale oružje. Dodao je i da igre promoviraju pušenje, droge i alkohol iz istog razloga, odnosno da bi megakorporacije reklamirale svoje proizvode. Ovo nije prvi put da se Chavez okomio na videoigre. Prije par godina nazvali su igru Mercenaries 2 uvodom u pravu invaziju na Venezuelu, a u listopadu je tamošnji parlament izglasao zakon koji vladi dozvoljava zabranu prodaje videoigara nepoćudnog sadržaja.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije