http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

OŠTRE KAZNE

U zatvor zbog švercanja kartica za Nintendo

Nintendo DSi
Slučajevi ilegalnog kopiranja videoigara sve češće završavaju na sudovima, a počinitelji nerijetko dobivaju visoke zatvorske kazne - naravno, ne kod nas
Dok domaći oglasnici još uvijek vrve brojevima preprodavača ilegalnih kopija videoigara, u svijetu se sve ozbiljnije gleda na taj problem. Tako je, primjerice, prošlog tjedna u Velikoj Britaniji završilo suđenje Yun Can Mengu optuženom da je u zemlju uvezao 26.500 kartica R4 za Nintendov DS koje se koriste za igranje ilegalno kopiranih videoigara.

Yun Can Meng je proglašen krivim i osuđen na godinu dana zatvora, a tijekom istrage je utvrđeno da je švercao kartice R4 preko aerodroma Heathrow i Nottingham East Midlands te da su bile namijenjene daljnjoj prodaji. Nintendo podupire sve slične akcije i svojski se trudi smanjiti prodaju zloglasnih kartica R4, no primjera radi, od 26.500 kartica za koje se zna da ih je Yun Can Meng uvezao u Britaniju policija je pronašla samo 1.280 neprodanih komada.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije