http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JEFTINO I ZABAVNO

Wii Balance Board u službi medicine

Od ranije znamo da se pojedine videoigre koriste u medicinske svrhe, a izgleda da slična sudbina očekuje i neke dodatke poput Wii Balance Boarda
Wii Balance Board neki pogrešno nazivaju Wii Fitness Board, no ustvari je riječ o dasci poput kućnih vaga, samo što umjesto jednog senzora sadrži više njih kako bi se odredio centar ravnoteže i položaj tijela. Slične sprave koriste se u bolnicama za praćenje ravnoteže kod pacijenata kojima je isti poremećen uslijed raznih bolesti i ozljeda. Doktori na Sveučilištu u Melbourneu rastavili su Wii Balance Board i ostali su iznenađeni kvalitetom izrade i dijelova.

Njihovo je mišljenje da bi se Wii Balance Board bez problema mogao koristiti u ranije navedene medicinske svrhe, a u prilog govori i vrlo povoljna cijena. Naime, dok slični profesionalni bolnički uređaji koji obavljaju istu funkciju koštaju do 18.000 dolara, cijena Wii Balance Boarda iznosi samo 100 dolara!

 

Sve o temi:
wii

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije