http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Venetica - fantasy RPG

Datum objave:
27.01.2010 14:23
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Ako ništa drugo, Venetica je originalna - baca vas u neobičnu renesansnu viziju Venecije ispunjenu čarolijom i demonima iz zagrobnog života

Dok čekate na recenziju razvikanog Mass Effecta 2, zašto ne biste bacili oko na neobičnu Veneticu? Da odmah razjasnimo: iako igrina heroina izgleda poput Lare Croft, ovo nije nikakav akcijski TPS, već akcijski RPG. Da, skupljat ćete razne iteme i oružja, ali ih koristiti u adrenalinskoj i brzoj combo borbi. No to nije glavna posebnost ovog proizvoda. Ono što je novo je mjesto i vrijeme radnje. Riječ je o nekakvom čudnom spoju renesansne Venecije i klasičnog fantasy RPG stila. Dakle, pripremite se na korištenje raznih spellova, posjećivanje dimenzije mrtvih duša, ali i na upoznavanje realističnih lokaliteta poput crkve Svetog Marka.

 

Sasvim zanimljiva podloga koja će Veneticu podići iznad gomile sličnih naslova. A podiže je i njezina radnja. Priča je toliko zanimljiva, empatična i direktna da bi mogla biti glavna stvar koja će vas tjerati na daljnje odigravanje. Međutim, itekako je vidljivo da je Veneticu radio mali, nezavisni razvojni studio. Igra ima dosta bugova i tragično zahtjevan grafički engine. Na našem testnom računalu na kojem igramo sve ostale moderne igre Venetica se često vukla na oko petnaestak sličica po sekundi. Vidljiva je i prevelika ambicioznost koja nije potkovana dovoljnim budžetom. Venetica u kasnijim stadijima pokušava biti ozbiljnija nego što to doista jest. Ipak, ako želite malo originalne RPG atmosfere, pogledajte video i saznajte je li Venetica možda stvar za vas.

 

Venetica - neobično putovanje kroz renesansnu Veneciju

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije