http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Mass Effect 2

MASS2
Datum objave:
29.01.2010 17:35
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Konačno nam se vratio 'Masivni efekt' i ostavio nas bez daha zbog enormnih poboljšanja u gotovo svakom elementu igre

Nešto vam moram priznati: kad se pojavio prvi Mass Effect, baš i nisam bio osupnut njegovom kvalitetom i realizacijom. Bez obzira na hvalospjeve koje je igra pokupila na gotovo svim igračkim portalima i časopisima, smetale su me brojne traljavosti i nejasnoće, poput spetljanog sustava inventorija, polurealiziranog cover sustava borbe te slabašnih oružja koja nisu stvarala željeni efekt. Zato sam recenziranju Mass Effecta 2 pristupio s velikom skepsom. Međutim, s velikim vas zadovoljstvom mogu obavijestiti da je nastavak eliminirao sve negativnosti svog prethodnika. Normalno, dodatno je potencirao one dobre stvari poput fantastične priče i atmosfere.

 

Ako slučajno ne znate, Mass Effect je zamišljen kao velika, epska SF trilogija. Priča se zbog toga direktno veže na onu iz 'jedinice' te vas ponovno stavlja iza skalpa legendarnog Sama Sheparda. Poraženi robotsko-agresorski Geth još se skriva u nekim zakucima galaksije, ali na obzoru je nova prijetnja. Točnije, jedna kuckolika rasa vanzemaljaca koja počinje uništavati ljudske kolonije. Tada počinje još veličanstvenija priča koju ćete odmatati u klasičnom avanturističko-RPG stilu. Ovdje je sve kako treba - glasovi i režija su prvorazredni, a kreacija starih i novih vanzemaljskih rasa ingeniozna. Vjerujte nam, takvu maštovitost i dizajn niste vidjeli ni u jednom Star Warsu ili Star Treku.

 

A osim razmatanja veličanstvene priče, Mass Effect 2 se bazira i na dinamičnoj borbi. Ona je sada bolja nego ikad. Sve je puno fluidnije, a sustav zaklona radi kako treba. Tu su i brojne biotičke moći te neke nove taktičke mogućnosti koje pogledajte u videorecenziji. Ipak, igra je donekle pojednostavljena. Ne, ovo nije nedostatak, već pozitivnost koja će Mass Effect 2 približiti još širem krugu igrača. No moramo vas upozoriti - ovo je igra koja zahtjeva veliki angažman. Njezino trajanje je preko četrdesetak sati, pa nemojte očekivati da ćete je odigrati u svega nekoliko dana. No i to smatramo dobrodošlim, pogotovo u eri igara poput Modern Warfaera 2 koje ne traju ni šest sati. Što još čekate, misteriozni svijet Mass Effecta od vas je udaljen samo jedan klik miša!

 

Mass Effect 2 - nastavak koji je prešao sva naša očekivanja

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije