http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

JASNA OPOMENA

Kazna od 1,5 milijuna dolara za piratstvo

Kad ih uhvate, pirati dobivaju sve veće kazne, a najnovija, izrečena 24-godišnjem Australcu, uistinu tjera na razmišljanje
Sve izdavačke kuće su složne u tvrdnji da je piratiziranje videoigara krađa, a s njima se slaže i zakon koji uhvaćene na djelu kažnjava sve strože. Krajem prošle godine policija je privela 24-godišnjeg Jamesa Burta iz Queenslanda zbog sumnje da je ilegalno kopirao i stavio na internet videoigru New Super Mario Bros za Wii mjesecima prije njenog službenog izlaska u Australiji.

Nakon što je priznao krivicu i policija pribavila sav dokazni materijal, Burt se nagodio s Nintendom izvan suda i složio se platiti 1,5 milijuna dolara štete koju je tvrtka pretrpjela zbog njegovih djela. Da budemo iskreni, nekako sumnjamo da je čitava priča istinita i vjerujemo da je kazna mnogo manja, ako uopće i postoji, no Burt se već tjednima povlači po svim tamošnjim medijima, a njegov primjer i velika svota mogli bi neke pirate natjerati da razmisle o kakvom legalnom poslu.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije