http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Heavy Rain

Rain
Datum objave:
12.02.2010 13:06
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Heavy Rain je začetnik novog žanra - stvarne simbioze između filma i igre

Heavy Rain je pogled u budućnost interaktivne zabave. A misao koja se nameće prilikom tog pogleda je simbioza! Simbioza, spoj, prožimanje između filma i igre. Naime, Heavy Rain nije obična avantura, već umjetničko djelo koje graniči, ali istovremeno i prelazi granice sedme umjetnosti. Kako se je ovo postiglo? Pod jedan, pomoću fantastično odglumljenih likova kojima su glasove, ali i pokrete podarili pravi glumci. Autori igre organizirali su pravu pravcatu audiciju na koju su se prijavili brojni talenti koji i inače glume po raznim kazalištima i sudjeluju u raznim TV uracima. Dakle, ne radi se o etabliranim zvijezdama, već o pretežno mladim ljudima koji se probijaju i grade karijeru.

 

Što je najzanimljivije, lica i stas virtualnih likova nisu kreirali programeri i dizajneri, već su direktno 'skinuta' sa glumaca koji su prošli audiciju. 3D skeneri analizirali su im lica te ih pretvorili u 3D objekte. Eventualno je promijenjena frizura, ali su facijalne karakteristike ostale iste. Nadalje, 'hvatanje' pokreta obavljeno je za tijelo, ali su senzori stavljeni i na face. Sve je ovo rezultiralo u izuzetnom prirodnošću. Vizualne i govorne karakteristike likova su u savršenom skladu te je njihova interakcija u igri izuzetno uvjerljiva i živa.

 

Drugi način na koji se postigao dojam interaktivnog filma je sama interaktivnost. Sve se radnje obavljaju pomoću raznih, elegantnih pokreta kontrolera. Te radnje uključuju uistinu svašta. Tu je vezanje kravate, pranje zubi, igranje s djecom, ali i borba i tako dalje. Ovo pak rezultira specifičnom toplinom. Uska povezanost između lika na ekranu i igrača na kauču stvara neopisivu intimnost, pa će čak i banalnosti poput spomenutog pranja zubi biti zanimljive jer ćete ih doživljavati kao vlastite. Što je sa samom pričom? Vrti se oko pohoda tzv. Origami Killera, to jest serijskog ubojice koji vreba djecu. Ali to je sve što ćemo vam reći. Ova tekstualna, ali ni videorecenzija ne sadrži nikakve spoilere koji bi vam mogli pokvariti ili otkriti priču. Pogledajte video i uživajte!

 

Heavy Rain je prvi pravi interaktivni film

 

Sve o temi:
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije