http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Dante's Inferno

Dantes
Datum objave:
17.02.2010 14:14
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Dante's Inferno spustit će vas do devetog kruga pakla i pritom vas dobro zabaviti

Da li da od ovog uvodnog teksta napravim lamentaciju o plagiranju i kopiranju. Naime, recenzenti videoigara diljem svijeta složni su u misli da  je Dante's Inferno čista kopija God Of War. Ali ne brinite, nećemo filozofirati niti ćemo se uopće zamarati time što je kopija čega. Dante's Inferno je vrlo zabavna igra, kojoj nismo imali previše prigovora. Kako mu sugerira ime, ovaj će vas naslov baciti u ponore pakla. I to u pakla kakav je zamislio renesansni pisac Dante Alighieri u svom klasičnom, za ono vrijeme revolucionarnom književnom djelu 'Božanstvena komedija'.

 

Normalno, radnja je ovdje malo drugačija - kroz pakao ne vodite samog pisca kao u izvornom djelu, već Dantea križarskog ratnika. Dečko je po Svetoj Zemlji malo previše klao, bio zaklan te je sada bačen u bezdan. U njemu traži svoju dragu Beatrice te se pokušava iskupiti za svoje grijehe. Usput, Dante je prije odlaska u pakao prevario samu smrt. Zatukao je staru koku njezinom vlastitom kosom koju sada koristi kao primarno oružje. Sve u svemu, igrina priča, atmosfera i dizajn nivoa su sasvim dovoljni da vas zalijepe za monitor. A o svemu ostalome, o sustavu borbe, zagonetkama te nekim negativnostima informirajte se u video prilogu.

 

Dante's Inferno

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije