http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

LOŠE RJEŠENJE

Internet nužan za sve Ubisoftove videoigre

Prvi naslov s novom Ubisoftovom zaštitom je Assassin's Creed II, a oni koji su ga isprobali nisu zadovoljni viđenim
Prije otprilike mjesec dana Ubisoft je najavio da će odbaciti sve dosadašnje antipiratske zaštite koje su primjenjivali u videoigrama za PC, a zamijenit će ih unikatni sustav koji je u teoriji možda dobro zamišljen, no u praksi se nije pokazao adekvatnim. Od igrača se, naime, traži da tijekom igranja bude stalno povezan s Ubisoftovim serverom na kojem se spremaju profili igrača i snimljene pozicije, tako da bez konekcije na internet nema ništa od igranja.

Prvi naslov s ovom zaštitom koji su novinari isprobali je Assassin's Creed II i spomenuti je pokazao sve prednosti i mane ovakve odluke. Zapravo, jednu prednost koja omogućava igračima da se s bilo kojeg računala spoje na svoj korisnički račun i nastave s igrom od posljednje snimljene pozicije, no mane su mnogo zvučnije. Naime, ukoliko iz bilo kojeg razloga dođe do prekida veze tijekom igranja (resetiranje modema, dijete zapelo za mrežni kabel, Ubisoftov server u padu), igra će vas izbaciti na početni ekran i nećete moći nastaviti sve dok se ista ne uspostavi.

Nakon što se to i dogodi, shvatit ćete da je sav napredak koji ste ostvarili od posljednje snimljene stavke jednostavno ispario i morat ćete ponovo prelaziti iste dijelove. Uistinu traljavo napravljeno i nekako nam se čini da su ranije drakonske zaštite igračima ipak bile draže od ovakvih inovacija.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije