http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Bioshock 2

Bioshock 2
Datum objave:
19.02.2010 17:00
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Atmosferična podvodna akcija dobila je nastavak, u kojem preuzimate ulogu nekadašnjeg neprijatelja

Ne mogu vjerovati. Ne mogu vjerovati da je od pojave prvog Bioshocka prošlo već tri duge godine! Isto tako ne mogu vjerovati da nam je konačno stigao dugo očekivani nastavak. Svi ljubitelj Bioshocka sigurno su ga očekivali s povećim nestrpljenjem i strepnjom. Zašto strepnjom? Zato što je prvi dio bio toliko kvalitetan da je puka izrada jednako dobrog nastavka bio podvig sam za sebe. Pogotovo stoga što dvojku nije radio isti autorski tim! Pa premda smo novim Bioshockom uglavnom zadovoljni, ovo ipak nije ono što smo očekivali.

 

O čemu se radi? O tome da ovdje više nema onog fascinantnog osjećaja otkrivanja novog, tajnovitog svijeta. Radnja se i dalje odigrava u podvodnom gradu Ruptureu. A svi već znate kako Rupture izgleda i kako Rupture diše. Okej, razlika je tek u tome da je sada još razrušeniji jer se radnja odvija desetak godina nakon originala. Igra zbog toga često liči na totalnu - reciklažu. U redu, jasno nam je da se ne smiju korjenito promijeniti prokušani i od igrača blagoslovljeni elementi igrivosti. Ali trebao se puno drastičnije promijeniti sam okoliš. Dobro, u dvojci ćete nešto češće hodati po morskom dnu, a tu je i više poigravanja efektima vode. Npr. scena bujice i porasta razine mora je za pamćenje.

 

Na svu sreću, igru spašava odličan osjećaj napucavanja i dodatno rafinirana borba. Detalje vezane uz ovaj element pogledajte u video recenziji. Ovdje ćemo reći samo da je borba sada nešto teža, ali i da vas igra nagrađuje brojnijim artefaktima i lakšim i bržim napredovanjem i akvizicijom plazmida. U Bioshock 2 je ubačen i kontroverzan multiplayer mod kojem ćemo vrlo vjerojatno jedan dan posvetiti zasebnu recenziju. Eto vam ga, Bioshock 2 je korektan, ispoliran i prolazan. No to ponekad jednostavno nije dovoljno! Ne govorimo o tome da smo očekivali nekakva čuda, no bili smo u uvjerenju da nas dvojka neće stalno obasipati onim prokletim osjećajem deja-vu.

 

Konačno nam je stigao novi Bioshock

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije