http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Aliens vs. Predator

Datum objave:
26.02.2010 14:36
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Kako je ispala najnovija virtualna rekreacija filmskih hitova 'Alien i Predator'? Saznajte u našoj iscrpnoj video recenziji

Aliens vs. Predator vrlo je čudna biljka. Od ove smo igre, naime, očekivali najbolju, najmoderniju i najautentičniju virtualnu simulaciju univerzumaAvP. Umjesto toga smo dobili povratak u prošlost te povratak nekih prastarih FPS koncepata koji nam u 21. stoljeću odurno idu na živce. AvP je izradio Rebellion, razvojni tim koji je prije dugih jedanaest godina napravio i prvi AvP. Što reći, nego da nam se ovaj novi naslov u mnogim trenucima činio kao ušminkana preslika starog. U redu, to možda neće smetati petnaestogodišnje igrače koji 1999. nisu znali ni što znači riječ PC, ali će svi oni preko dvadeset godina zamjeriti autorima na recikliranju vlastitih ideja.

 

U redu, jasno je da nekakva izmišljanja i umjetna fabriciranja stvari i pojava koje ne egzistiraju u franšizi AvP-a ne dolazi u obzir. Ali, zaboga, moglo je biti malo više kreativnosti i angažmana. Kao što već sigurno znate, igra nudi tri kampanje u kojima igrate kao marinac, Predator i Alien. Preuzimanje uloge marinca u najmanju je ruku jadno. Autori kao da su zaboravili na sve tekovine modernih pucačina poput Modern Warfaera 2 i sličnih. To znači da u AvP-u nema one monumentalnosti, uzbudljivih skripti i realističnog osjećaja napucavanja na što smo navikli u zadnje vrijeme. Igra je jednostavno sterilna i to vam, barem dok igrate s marincem, nikada ne da da zaboravite.

 

Ipak, kako je bilo za očekivati, druge dvije rase barem donekle spašavaju stvari. Predator je moćan, preskače ogromne udaljenosti i ima sve one 'điđa-baje' poput termalnog vizira, cloaka itd. Alien je pak ultra brz i vere se po zidovima. Međutim, utemeljiti jednu igru isključivo na prepoznatljivosti i moći njihovih protagonista i onda očekivati neki veliki uspjeh, jednostavno nije realno. Ozbiljno, da je igra ovakva kakva je, a da u sebi nema Predatora i Aliena, prošla bi još triput gore. To je sve što ćemo reći u tekstualnoj recenziji, a hrpu dodatnih detalja možete saznati u videu. Tamo ćete ujedno vidjeti i naše inačice legendarne filmske tetralogije 'Alien'.

 

 

Pogledajte kako je ispao novi Aliens VS Predator

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije