http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZABRANJENA GOLOTINJA

Apple želi čedne aplikacije za iPhone

Jedan po jedan i nestali su gotovo svi programi sa seksualnim sadržajem iz App Storea, no u Appleu kažu da su to morali napraviti
Apple je napravio veliku čistku App Storea uklonivši gotovo 5.000 aplikacija koje su imale ikakve veze sa seksualnim sadržajima, bilo da je riječ o izmjenjivačima pozadinskih slika ili čuvarima ekrana. Kao da i to nije dosta, uklonjena je i aplikacija dućana kupaćih kostima Simply Beach jer je prikazivala modele u - kupaćim kostimima. U Appleu objašnjavaju ovakve odluke sve većim prigovorima ženske populacije koja koristi iPhone jer se žene prikazuju kao objekti, iako ne vidimo zašto bi nekome smetao prikaz djevojke u na plaži s pokrivenim intimnom dijelovima tijela - ustvari, znamo kome smeta, no to je već druga priča.

S druge strane, ostavljene su aplikacije Sports Illustrateda i FHM-a uz objašnjenje da se radi o dobro poznatim tvrtkama koje od ranije svoje proizvode prikazuju u općeprihvaćenom formatu. Dvostruka mjerila? Vrlo vjerojatno, no u Appleu su odlučni ponudu aplikacija ograničiti na podobne, a osim ranije spomenutih aplikacija, iz dućana su uklonjene i one koje imaju reference na alkoholizam i nasilje bilo koje vrste.

 

Sve o temi:

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije