http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Napoleon Total War

Napoleon
Datum objave:
05.03.2010 14:07
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Pokorite Europu kao jedan od najvećih vojskovođa svih vremena u ovom odličnom PC RTS-u

Vlasnicima PC računala je konačno svanulo! Počele su pristizati kvalitetne blockbuster ekskluzive poput dodatka za Anno 1404, a sada nas je razveselio i fantastični Napoleon Total War. Međutim, on nije nikakav mission disk, već puni nastavak ove legendarne i PC-ašima dobro poznate franšize. Već ste shvatili da se igra zbiva u doba Napoleonskih ratova i da se u njoj možete igrati i sa samim visinski prikraćenim generalom. Okej, no je li Napoleon dovoljan odmak od Empire Total Wara? Da, iako je srž, to jest mehanika igrivosti ostala skoro ista. Međutim, ovako uspješan recept se nema što ni mijenjati.

 

Najveće promjene je doživjela grafika koja je sada još detaljnija nego ikad. Stvarno je impresivno na terenu promatrati na stotine ako ne i tisuće vojnika, koji ovaj puta više ne sliče na jednojajčane blizance. Uglavnom, najbolje da pogledate video i ovo vizualno čudo vidite u pokretu. Ono što je još bitnije je sama optimizacija grafičkog 'potjerivača'. Engine je toliko ubrzan da na se je činilo da smo igru igrali na novoj PC konfiguraciji. Ali nismo - Napoleon Total War je testiran na prastarom AMD-dual coreu, 2 GB RAM-a i Nvidijinoj Geforce 8800. Trzanja su na visokim detaljima bila jedva primjetna. Većinu vremena sve je išlo sasvim glatko, to jest u preko 25 sličica po sekundi. Nevjerojatno!

 

Ipak, malo nas je razočarao stari problem Total War serijala, to jest sporadične greške s pronalaženjem puta. Vaše jedinice često znaju krenuti zaobilaznom rutom, pa nad njima morate imati stalnu kontrolu. Drugo, ali to nije nikakva mana, Napoleon je i dalje vrlo zahtjevna strategija koja zahtjeva upotrebu mozga. Igra je izazov čak i na easy postavkama. Tako je lako izgubiti bitku i tako se lako izgubiti u masi različitih tipova jedinica i formacija. Napoleon Total War zahtjeva vježbu, angažman i privikavanje. Ne smijemo zaboraviti ni pomorsku bitku koja ima malo, ali zato jako korisnih dodataka koji je čine još fluidnijom i boljom. Eto, Napoleon nas definitivno nije razočarao, te je još jednom Total War nametnuo kao neizostavni dio kolekcije svakog virtualnog generala.

 

 

 

Napoleon: Total War

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije