http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Final Fantasy XIII

FFXIII
Datum objave:
10.03.2010 14:06
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Neumorni japanski RPG serijal ide dalje te se na neki način vraća svojim korijenima. Provjerite o čemu se radi

Malo je igara koje se mogu pohvaliti s čak trinaest nastavaka. No japanskom RPG-u serijalu Final Fantasy, 'štancanje' novih potomaka nikada nije bio problem. Puno se toga promijenilo i modificiralo u ovoj sagi. Začudo, 'Trinaestica' nam ipak djeluje kao korak natrag. Igra se vraća svojim korijenima, što će neke igrače razbjesniti, ali one druge definitivno razveseliti. Sve je na neki način jednostavnije i puno prijateljskije. Nema više toliko micromanagementa prilikom borbe ni previše lutanja po samoj karti. Ipak, ovo nam se čini kao lagano globaliziranje i podilaženje igračima koji prvi puta stupaju u ovaj specifičan žanr.

 

A kao i uvijek, Final Fantasy fabularno je vrlo kompliciran i sapunast. Igra priča priču o lebdećem gradu Cocoonu, fantazmagoričnim bićima koje obične ljude pretvaraju u robove koji moraju ispuniti tzv. fokus itd. Uglavnom, čitat ćete svaku liniju teksta da biste uopće shvatili o čemu se ovdje radi. No to je nešto na što se morate priviknuti, jer je Final Fantasy oduvijek bio ovakav kakav je i sad. Ah da, tu su i CG filmovi koji i dalje djeluju kao zaštitni znak Final Fantasyija, ali su ovaj puta odvedeni na novu razinu. Da, riječ je o HD Blu-ray, video materijalima koji izgledaju bolje nego mnogi holivudski filmovi. No veliko je pitanje može li se na ovome temeljiti jedna igra. Odgovor kao i obično, leži u video recenziji.

 

Pogledajte recenziju Final Fantasya XIII

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije