http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

DEŽURNI KRIVCI

Osim agresije, videoigre izazivaju depresiju

Prošlog je tjedna časopis The Sun objavio članak psihologa koji tvrdi da videoigre izazivaju ovisnost, agresivno ponašanje i depresiju

Već smo mnogo puta pisali o znanstvenim istraživanjima koja na ovaj ili onaj način stvaraju negativan stav javnosti prema videoigrama. Većina istraživanja temelji se na ispitivanju i praćenju igrača, no prošlotjedni članak navodno uglednog psihologa Stevea Popea objavljen u visokotiražnom The Sunu nema apsolutno nikakvu podlogu osim osobnih zapažanja spomenutog. Prema njegovim riječima, primijetio je da su videoigre vrlo zarazne i jedan od razloga zbog kojeg postajemo sve agresivniji.

Konkretno se osvrnuo na dežurnog krivca Modern Warfare za kojeg kaže da stvara ovisnost i da se seanse igranja od par minuta ubrzo pretvaraju u nekoliko sati ubijanja, nakon čega se igrači vraćaju svakodnevnim obavezama - to je, po Popeu, razlog zašto je društvo sve nasilnije. On liječi nekoliko pacijenata koji su ovisni o videoigrama, a istima su posebno podložne mlađe osobe. Videoigre, naime, na kratko vrijeme podižu samopouzdanje, no taj efekt vrlo brzo nestaje zbog čega, u nedostatku virtualne zabave, igrači često padaju u depresiju.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije