http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Silent Hunter 5: Battle of the Atlantic

SH5
Datum objave:
07.04.2010 13:35
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Tihi lovac se vratio u još jednom, grafički najimpresivnijem simulacijskom uprizorenju

Čini mi se da sam uvodnik recenzije za prethodni, Silent Hunter 4 započeo istim riječima kojima ću započeti i ovaj. Zašto, o zašto su simulacije pred izdahom? Pogledajte, osim Microsoftovog Flight Simulatora, Sturmovika i Silent Huntera, nema baš puno blockbuster naslova koji imaju bilo kakve veze sa simulacijom. A nekada su sim žanru na PC-u cvjetale ruže. Srećom, još uvijek postoje autorski timovi poput ovoga koji je izdao Silent Hunter 5. Nažalost, čini se da je njegovo izdavanje još jednom bilo preuranjeno. Igra pati od brojnih bugova i još se čeka patch koji će ih riješiti kako treba.

 

Bugovi variraju od onih nebitnih koji samo živciraju pa do onih kritičnih koji onemogućavaju normalno igranje misije dok ju ponovno ne učitate u memoriju. No hajdemo ih na čas zanemariti i hajdemo reći da je sam po sebi Silent Hunter 5 vrlo, vrlo impresivan. Grafički, ovo je sub sim vrh - scene raspadanja brodova izgledaju poput filmskih kadrova, a rekreacija vode možda je jedna od najboljih koju smo vidjeli. Tu je i novi sustav zapovijedanja i kretanja po vašem plovilu. Sada se po podmornici konačno možete šetati baš kao u nekoj pucačini iz prvog lica. Samo bez pištolja. A što ova i neke druge konceptualne promjene zapravo donose u Silent Hunter franšizu, saznajte u našoj video recenziji.

 

 

 

 

Silent Hunter 5

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije