http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Moto GP 09/10 - najatraktivnija utrka

Datum objave:
09.04.2010 12:42
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Stigao nam je još jedan nastavak najbolje i najatraktivnije motorističke utrke

Licencirane motorističke utrke egzistiraju u malom podžanru koji gotovo isključivo drži serijal Moto GP. Nedavno nam je stigao najnoviji Moto GP nastavak, a ono što je pritom najvažnije jest to što je igru ovaj put izradio posve novi autorski tim. To se i vidi. Moto GP konačno nije 'još jedan u nizu'. Točno, prijašnji, a pogotovo zadnji Moto GP uraci bili su tek konfekcijski poluproizvodi u kojima se mijenjala samo aktualna tabela vozača i raspored natjecanja. Eventualno se malčice doradila i grafika i na tržište je stigla 'nova' igra na kojoj su autori mogli zaraditi fine novce.

 

No, kako smo rekli, tome je kraj. Moto GP ima sasvim dovoljno novina da se njegov izlazak u potpunosti opravda. Primjerice, tu je novi mod Career u kojemu razvijate karijeru svog vozača kao u nekakvom Football Manageru. Angažirat ćete mehaničare za razvijanje novih tehnologija, novinare koji će vas gurati u medijima te ćete sudjelovati u raznim moto eventima koji će vam povećavati reputaciju i slavu. Istina, ovakav menadžment voli samo određeni tip igrača, ali je lijepo znati da je on tu. Također, u Moto GP-u je sada i specijalni sustav bodovanja koji vas motivira na agresivnu i dinamičnu vožnju. Više o njemu saznajte u videoprilogu.

 

A sada ono glavno. Što je Moto GP? Arkada ili simulacija? Sa zadovoljstvom moramo reći da je igra i dalje nekako u sredini. Iskreno, ne znamo kako bi se ovo uopće moglo voziti s kontrolerskim gljivama da je Moto GP 0910 totalni sim. Nekako imamo osjećaj da biste često psovali te da bi fizički integritet vaše konzole ubrzo došao u pitanje. Reći ćemo samo da nam se ovaj balans svidio te da smatramo da će privući onu najširu publiku, ali i onu koja traži nešto veće izazove. Nažalost, ono što se u serijalu nije previše promijenilo je grafika. Moto GP i dalje ne koristi ni polovicu grafičkih mogućnosti novih konzola te pada u drugi plan kad ga se u tom aspektu uspoređuje s igrama sličnog žanra.

 

MotoGP 09/10

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije