http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

SUPER TABAČINA

Super Street Fighter IV

Super Street Fighter IV
Datum objave:
13.04.2010 10:36
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Novi Street Fighter IV donosi nam pregršt novina, uključujući nove likove, nove comboe i potpuno novo multiplayer iskustvo

Iako je prošli Street Fighter IV izdan prošle godine u veljači, mislili smo da je to to od Capcoma i njihovog Street Fightera bar za neko dulje vrijeme, ali smo se prevarili. Još je čudnija odluka izdavača da Super Street Fighter IV izađe kao punokrvni nastavak, i to po nešto sniženoj cijeni, a ne kao neki dodatak na prethodnika u smislu sadržaja za skidanje. Iako novi nastavak sadrži pregršt novotarija, svi oni koji već imaju njegovog starijeg brata vjerojatno će dobro razmisliti prije nego kupe Super verziju. Svi drugi koji su propustili prošlogodišnje izdanje trebali bi obratiti pozornost na ovu legendarnu tabačinu.

 

Pa što je toliko super u ovoj Super verziji Street Fightera IV? Dobra vijest je što se povećao broj likova u igri, pa u Super verziji imamo sveukupno 35 boraca, a svi novi likovi otključani su od samog starta. Nešto starijim čitateljima i onima koji su igrali sve ili neke prijašnje nastavke možda će na trenutak zatitrati oko kada vide cijeli popis likova, jer su nam se vratila neka stara dobra imena. Pa krenimo redom. Tu su Ibuk i Dudley iz SFIII, Dee Jay iz Super SFII, T. Hawk također iz Super SFII, Guy i Cody iz legendarnog Final Fighta, Adon (iz originalnog Street Fightera iz 1987), Makoto iz SFIII: 3rd Strike te potpuno novi likovi Hakan i Juri.

 

Kada govorimo o modeovima, tu je naravno uvijek prisutni arcade mode u kojem se borbama protiv Ai-a probijate pokušavajući stići do Setha. Svaki završetak arcade modea otvara na kraju dio priče koji se tiče lika s kojim ste završili igru. Većina igrača će vjerojatno pokušati završiti igru sa svim novim likovima kako bi otkrili njihove djeliće priče. U arcade modeu moći ćete podešavati opcije u igri onako kako vi to želite, namještajući težinu borbi kojih ima osam, koliko rundi želite da borba traje, vremensko ograničenje svake runde itd.

 

Arcade mode nudi mogućnost i on-line igranja, i to tako da uključite opciju koja vam omogućava da primate ili šaljete zahtjeve za borbama koje mogu biti jedan na jedan, ali i timske, i to dva na dva, tri na tri ili četiri na četiri. Timska borba će najvjerojatnije biti i najzanimljiviji oblik on-line tučnjave. Svi oni koji su potpuno novi u svijetu Street Fightera, vjerojatno će za početak najviše vremena provesti u Challenge modu prije nego krenu igdje drugdje. Razlog tomu je taj što Challange mod nudi igraču priliku da izvježba poteze sa svakim borcem individualno. Udarci odnosno comboi koje ćete izvoditi će postajati sve teži i kompleksniji kako krećete prema kraju liste. Ako vam pak određeni potez bude pretežak za izvesti, slobodno ga možete preskočiti i krenuti na idući. Osim što ćete naučiti poteze, ovakav sistem dati će vam osjećaj za samog borca odnosno bolje ćete se upoznati sa svim njegovim prednostima i slabostima.

 

Ako je takav način učenja pojedinih poteza previše studiozan za vas, uvijek možete ući u training mode i tamo raditi što vam srce poželi na protivniku kojeg ne možete ubiti. Dodatna opcija u tom modeu su vam uključivanje displaya koji će vam otkriti koje gumbe trenutno pritišćete pa do namještanja vaše vreće za napucavanje da vam blokira udarce, skače i saginje se ovisno o tome što želite uvježbati. Na veliko zadovoljstvo svih starijih igrača, uključujući i mene, Capcom je vratio staro dobro razbijanje automobila i bačvi. Za one koji ne znaju o čemu pričam, te mini igre odvijaju se između borbi u arcade modeu. U prvoj ćete morati razbiti automobil što je prije moguće, skakući s jedne strane na drugu i pritom vitlajući nogama, rukama i koristeći specijalne poteze. U drugoj igri će vam bačve padati odozgo, a vi ćete ih morati nogama razbiti prije nego dotaknu tlo. Bodove koje ćete zaraditi u tim mini igrama ovise o vašoj brzini i uspješnom načinu izvođenja.

 

Od svih modeova koje se nalaze u igri još uvijek je najveći žderač vremena, koji je ujedno i najzabavniji, onaj kada igrate protiv prijatelja u offline modeu. Ipak još nisu izmislili mode koji može zamijeniti živu osobu s kojom možete provesti sate i sate u međusobnom nadmetanju, da se na kraju svejedno ne možete dogovoriti tko je tu večer bio bolji. Super Street Fighter IV bi se trebao pojaviti za PS3 i Xbox360 krajem travnja ove godine.

 

Gamereport recenziju njegovog prethodnika pogledajte ovdje.

 

 

Super Street Fighter IV Gameplay


 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije