http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Settlers 7 - nostalgija za PC

Settlers7
Datum objave:
14.04.2010 14:20
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Najnoviji Settlersi pravo su osvježenje u pomalo ustajaloj ponudi PC igara

Totalno romantični serijal Settlers s nama je još od davnih vremena Amige. Zato svaki nastavak mora proći oštru kritiku i mladih igrača i današnjih tridesetogodišnjaka koji su na ovome odrasli. A kako autor ovih redaka i sam spada u potonju kategoriju, čast mu je izjaviti da su i ovi Settlersi prošli na ispitu. Ne samo što su uspjeli zadržati duh davnih dana, već su ga oplemenili koliko su god mogli. Naime, nove Settlerse pogoni i sasvim novi grafički engine koji između ostaloga ima i posve slobodnu kameru. To znači da mapu možete zumirati i rotirati u svim mogućim osima.

 

Da, možete se čak prošetati i iz prvog lica te izbliza gledati male čovječuljke kako obavljaju svoje svakodnevne zadaće. No, neka vas veseli kolorit ove igre ne zavara! Settlersi su i dalje ozbiljna, ali neopterećujuća ekonomska simulacija. Glavni cilj je i dalje izgraditi moćni grad te se postepeno širiti na druge sektore i teritorije. Igrin ekonomski sustav je s jedne strane tako dječje jednostavan, a s druge izuzetno dubok i kompleksan. Sve je povezano, proizvodnja svakog resursa ovisi o nekom drugom te ste stalno na iglama kako vam se sve skupa ne bi urušilo i otišlo kvragu. Možda vam ovako dočarana igra djeluje suhoparno. No, ona to uistinu nije, u što se možete lako uvjeriti ako pogledate našu videorecenziju.

 

 


 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije