http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

ZABAVA JE GARANTIRANA

All Points Bulletin

Datum objave:
20.04.2010 16:09
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Volite igre otvorenog tipa u kojima možete istraživati i raditi što vas volja? Ako je vaš odgovor potvrdan, All Points Bulletin bi vas itekako mogao zanimati
Kada se malo pobliže promotri i sagleda najnoviji naslov Eletronic Artsa, All Points Bulletin, on na prvi pogled izgleda kao nekakva online verzija Grand Theft Auta, a razlog tomu je vrlo jednostavan. Kao prvo, producent igre je kreator originalne Grand Theft Auto franšize, tako da ne čudi da je APB nešto najsličnije što se legendarnom GTA-u može napraviti, a da ustvari ne posjedujete njegovu licencu. APB je po svojoj definiciji akcijski online MMO koji se zasniva na slobodnoj borbi i slobodnoj automobilskoj jurnjavi živim gradom koji je nastanjen s igračima iz cijelog svijeta, a koji, baš kao i vi, traže nevinu zabavu ili pak nekoga s kim bi se mogli zaratiti. Napucavanje je solidno napravljeno iako ne postoji sustav zaklona kao takav.


Prva stvar koju će te morati učiniti kad krenete igrati je napraviti svog lika, a zatim odabrati želite li igrati odnosno ponašati se u skladu sa zakonom ili biti onaj koji će ga kršiti. Ako se odlučite biti na dobroj strani, igrat ćete u ulozi pripadnika policijskih snaga gdje će se od vas očekivati da provodite zakon u djelo. Ukoliko se odlučite biti na suprotnoj strani, vjerojatno će te biti pripadnik neke lokalne bande, a vaš će zadatak biti širenje teritorija i stjecanje utjecaja. Nešto nalik igri lopova i pandura. Prilikom stvaranja vašeg lika, na raspolaganju će vam biti hrpetina opcija koje ćete moći odabirati po vlastitim željama. Imajući to nam umu, odabirom različitog oružja, odjeće, obuće, automobila, muzike ili karaktera, možete biti sigurni kako će vaš lik biti unikatan.


Igrin gameplay funkcionira otprilike ovako. Kad kriminalna grupa krene raditi nepodopštine po gradu, igra će prvo provjeriti koliko je slobodnih policajaca, a zatim vam dati poziv na koji ćete sjest u vaš automobil te ih pokušati uhvatiti. Igra će paralelno usporediti koliko je izvjesni kriminalac imao uspjeha ili neuspjeha u prijašnjim misijama te na temelju toga   izračunati koliki broj policajaca je potreban kako bi se priveli pravdi. U tom trenutku automobilska jurnjava i beskrupulozna pucnjava počinje.


Upravo je to poanta same igre. Tako jednostavno, a opet tako genijalno zabavno. APB u smislu kreativnosti, nudi igraču pregršt zanimljivosti. Zato je i stavljen toliki naglasak na prilagođavanje i modificiranje prvenstveno vlastitog lika, a potom svega ostalog. Kada kažemo svega ostalog, uistinu tako i mislimo. Od vlastitog automobila na koji možete dodavati simbole vaše bande do muzike u igri, gdje možete programirati ritam kakav želite da sluša osoba nakon što je brutalno eliminirate. Programeri se nadaju da će se svi ti  elementi savršeno uklopiti u jednu homogenu masu kako bi igrači bili što prepoznatljiviji jedni drugima te na taj način načinili svojevrsni mikrosvemir u kojem bi individualne karakteristike dominirale te na taj način pojačale osjećaj same pripadnosti.


Ukoliko se sve napravi kako treba, ovaj akcijom i adrenalinom nabijeni naslov bi mogao i trebao biti jedan od najboljih i najuzbudljivijih online izdanja ove godine. Igra bi se trebala pojaviti negdje oko ljeta za osobno računalo i za konzole nove generacije.All Points Bulletin Gameplay

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije