http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

RATOVANJE BUDUĆNOSTI

Ghost Recon: Future Soldier

Ghost recon
Tom Clancy's Ghost Recon: Future Soldier deveta je u nizu igra iz FPS serije Ghost Recon, s već ustaljenim prefiksom imena Toma Clancyja.

O igri, koja je prvotno najavljena za prvu polovicu 2010. godine, a onda odgođena za kraj 2010/početak 2011. godine. Ubisoft još nije otkrio mnogo informacija, tek poneki detalj o radnji i mehanici te tehnikalijama koje će igrač koristiti u igri.

Radnja igre događa se u relativno bliskoj budućnosti, a mjesto radnje je – Rusija. Naime, neki jako zli ultranacionalisti žele preuzeti vlast u Rusiji i zemljama oko nje. Tu upadate vi, Edward Kachenko, vođa američke jedinice pod imenom Ghosts, kako biste spriječili državni udar. Kuchenko je inače Amerikanac ruskih korijena, pa možemo samo pretpostaviti da on možda ima i neke osobne interese u cijeloj stvari. Zasigurno mislite – kako klišejizirana i potrošena priča – i u pravu ste. No, već smo navikli.

Zanimljiva stvar je da će se dijelovi radnje promatrati i kroz oči nekih drugih likova. Tako ćete u jednoj sekvenci biti ruski inženjerac koji vlastitu zemlju brani sačmaricom, a u drugoj tjelohranitelj predsjednika kojega ultranacionalisti žele zbaciti s vlasti. Ako bude dobro izvedeno, ovo bi moglo fino začiniti radnju. Za usporedbu, još se sjećamo one misije s ubijanjem civila iz Modern Warfarea 2, koja, koliko je bila kontroverzna za medije, toliko je bila loše izvedena i banalna za dobar dio onih koji su igru zapravo i igrali.

Fantastičan (i vjerojatno urnebesno skup!) igrani teaser koji je objavio Ubisoft otkriva nam nekoliko stvari o igri. Prvo - tehnologiju i drugo - atmosferu koja nas neodoljivo podsjeća na žešću i tamniju varijantu Half-Lifea 2.

Što se tehnologije tiče, vojnici, osim klasične opreme, nose i exo-skeletna odijela, koja im omogućuju lakše i brže kretanje, savladavanje prepreka i nošenje teškog naoružanja i opreme. Vojnici su opremljeni i minijaturnim ispaljivačima raketa za uništenje oklopnih vozila, a u igri će postojati i tehnologija pomoću koje će vojnik postati nevidljiv oku neprijatelja.

U teaseru pažnju plijeni i vrlo ubojito i minijaturno oklopno vozilo koje pokriva članove Ghosts jedinice. Razočarani bi ipak mogli ostati stari obožavatelji i taktički fanatici jer očito je da su developeri Ubisoft Paris odlučili napraviti zaokret više akcijskom pristupu.  

Da zaključimo, stvari zasad izgledaju prilično obećavajuće, a kako će se Ghost Recon: Future Soldier snaći u konkurenciji s Modern Warfare 2 i Bad Company 2 koji su ljestvicu postavili prilično visoko – vidjet ćemo. Kako igra izgleda, prvi će moći provjeriti oni koji kupe novi Splinter Cell: Conviction jer će uz njega doći i multiplayer beta za Ghost Recon: Future Soldier.

Igra se razvija za PC, Xbox 360 i PlayStation3.Ghost Recon: Future Soldier teaser

 

Sve o temi:
PC

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije