http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

GAMEREPORT

Splinter Cell: Conviction

Datum objave:
23.04.2010 17:10
Autor: Krešimir Lauš
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Novi Splinter Cell nudi nam Sama Fishera u ne baš drukčijem izdanju

Ako pročitate našu najavu Splinter Cell: Convictiona, vidjet ćete da smo od ove igre očekivali jako puno. Doista, prije dolaska ovog sneaker naslova, oko njega se podigao veliki hype. Autori Convictiona o njemu su govorili kao o nečem posve novom i drukčijem u odnosu na prethodne nastavke ove PC/Xbox franšize. U igru je trebao biti implementiran jednostavan, ali moćan sustav kontrola koji je trebao omogućiti dosad neviđenu interakciju s okolnim objektima. No mnoga od ovih obećanja su se pri dolasku igre pretvorila u prašinu. Naime, autori su se u međuvremenu očito uplašili da ne odu predaleko te su igru napravili puno klasičnijom nego što je po prvim zamislima trebala biti.

 

Stoga Splinter Cell: Conviction nije nikakva revolucija, a ni njegov protagonist Sam Fisher nije puno drukčiji nego prije. Sam je, naime, trebao djelovati poput odbačenog i prezrenog klošara koji se mora bojati svačijih pogleda. Istina, Sam Fisher je izbačen iz svoje 'krovne' organizacije The Third Echelon, ali ni u kojem slučaju ne djeluje previše bespomoćan i progonjen. Štoviše, još je opakiji i odlučniji nego prije. To prvenstveno može zahvaliti novom sustavu zaklona. Detalje o njemu potražite u video recenziji, a ovdje ćemo reći da je Sam sada puno brži i agilniji. To donekle znači i da u igri ima dosta više napucavanja. Točno, neke scene u kojima prašite iz svoje mašinke djeluju poput običnih TPS-ova. To se posebno odnosi na nivoe u Iraku.

 

Sam se, naime, prisjeća svojih prijašnjih dogodovština dok je mitraljezom tamanio Saddamovu vojsku te se pritom baš i nije skrivao. Ipak, ovo je samo jedna eskapada od glavnog igrinog koncepta koji je i dalje uglavnom šuljalački. Štoviše, i ovaj vas nastavak nagrađuje za razne dosege, od kojih je jedan i prelaženje nivoa bez da ijednom izvučete pištolj ili pušku. Kasnije ćete pokupiti i neke high tech spravice poput noćnog vizira. Da, iako vizir ovaj put radi na nešto drukčijem principu, opet je s nama. Izlizano. Što je najgore, izgleda da je izbacivanje prvobitnih nivoa i koncepata rezultiralo i skraćenom dužinom igre jer Conviction traje maksimalno desetak sati. U najboljem slučaju. No premda Splinter Cell: Conviction nije ono što je trebao biti, to ne znači da je loš. Uostalom, pogledajte video i prosudite sami.  

 

Video recenzija Splinter Cell: Conviction

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije