http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

BOLJA BUDUĆNOST

Suradnja filmaša i proizvođača videoigara

Producent filmskog hita 'Avatar' smatra da se filmaši i tvorci igara trebaju bolje povezati, na obostrano zadovoljstvo
'Avatar' je hit koji će teško biti nadmašiti - ali samo njegova filmska verzija. Ubisoftova videoigra Avatar: The Game je, naime, bila potpuni podbačaj, za što producent filma Jon Landau krivi filmski studio koji nije imao volje pomoći autorima igre. 20th Century Fox, naime, nije imao razumijevanja za Ubisoft te mu nije odobrio ranije objavljivanje promotivnog videozapisa kojim bi videoigra pronašla svoju publiku, već se sve u vezi s 'Avatarom' držalo u tajnosti.

Zbog takvog i sličnih postupaka, Avatar: The Game je ostvario vrlo slabu prodaju i nije opravdao očekivanja, a šuška se da u konačnici nije ništa ni zaradio jer su troškovi izrade bili viši od dobitka. Landau stoga kaže da bi proizvođači videoigara trebali više surađivati sa samim filmašima poput Camerona, Spielberga ili Jacksona, čiji filmovi itekako zadiru u svijet videoigara, kako tematikom, tako i načinima na koje se stvaraju, dok filmski studiji ne mare previše za druge medije.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije