http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

40 MILIJUNA

Wii prvi po prodaji, Xbox 360 drugi

Iako prodaja Xboxa 360 polako posustaje i PlayStation 3 ga dostiže, Microsoftova konzola je do danas prodana u preko 40 milijuna primjeraka
Vječna dvojba koja je konzola najbolja vjerojatno nikada neće biti razrješena, no činjenica je da svaka ima svoju publiku, što dokazuju i prodajne brojke. Prema Microsoftovim podacima, u razdoblju između siječnja i ožujka ove godine prodaja Xboxa 360 je pala za 12 posto i prodano je samo 1,5 milijuna konzola, što je pomalo začuđujuće s obzirom na to da je Microsoft spustio cijenu pakiranja Xbox 360 Elite na 300 dolara, u što su uračunate hit igre Forza Motorsport 3 i Halo 3: ODST.

Kako god bilo, spomenuta brojka pomogla je Xboxu 360 da premaši 40 milijuna prodanih primjeraka i zadrži drugo mjesto iza Wiija koji je do kraja prošle godine prodan u 67 milijuna primjeraka. PlayStation 3 je i dalje na začelju sa 33,5 milijuna prodanih konzola, no valja naglasiti da je isti zajedno s Wiijem pušten u prodaju godinu dana nakon Xboxa 360.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije