http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KRALJ NOGOMETA

Pro Evolution Soccer 2011

Datum objave:
06.05.2010 12:01
Autor: K.L. & M.Z.
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Vraća se PES, i to da bi skinuo FIFA-u s njenog prošlogodišnjeg trona
Konami je objavio da je u jeku rada na novom nastavku franšize Pro Evolution Soccer pod nazivom PES 2011, navodno za čak pet platformi – PC, PS3, Xbox 360, Wii i PSP. Moramo priznati, vrlo ambiciozno.
 
Ovaj put, nakon kritika upućenih prethodnom nastavku, Konami ništa ne prepušta slučaju. Tako su ispočetka tehnologijom motion-capturinga snimljeni svi pokreti i animacije, a to je prilično velik zahvat, o čemu govori podatak da se radi o više od tisuću različitih animacija. Nanovo se snimilo i komentiranje, koje je već godinama jedna od najvećih boljki dviju najpoznatijih nogometnih simulacija.
 
Iz Konamija tvrde da su odlučili napraviti realniju simulaciju te su zbog toga povećali i zahtjevnost i težinu gameplaya, pa tako, primjerice, dodavanja neće automatski odlaziti najbližem igraču, već ćete takve i slične situacije morati određivati potpuno manualno i samostalno.

Također, nanovo je napisan dobar dio AI-a te će sada braniči biti mnogo pametniji i teže prohodniji zbog teže izvedivih driblinga i kontroliranja igrača u dvobojima jedan na jedan. Povećanjem težine kontrole igre, povećana je i sloboda samog loptanja. To konkretno znači da su u potpunosti odbačene skriptirane situacije zbog kojih je lopta u određenom slučaju završavala na određenom mjestu. Sada lopta ima potpunu slobodu kretanja i može završiti bilo gdje.

Najavljena su i brojna poboljšanja menadžerskog dijela gameplaya i multiplayer komponente. 'Nastavili smo surađivati s igračima da bi nas uputili na nedostatke prethodnih igara', otkrio je Jon Murphy, voditelj europskog dijela Konamija. 'Apsolutna sloboda bila je prioritet, a ništa manje nisu nam bile važne ni posve nove animacije.' Sve to djeluje divno, krasno i prije svega vrlo ambiciozno, što nas veseli, no ipak valja vidjeti kako će teći nastavak rada na igri te kako će ispasti krajnji proizvod, a vi u međuvremenu pogledajte prvi foršpan PES-a 2011.

 

Prvi foršpan iz novog PES-a

 

Sve o temi:
PC
PES
ps3

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije