http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

UKLIŽI MI NJEŽNO

Pure Football

Datum objave:
11.05.2010 16:06
Autor: Bruno Lipej
Povećaj veličinu slova
Smanji veličinu slova
Pošalji prijatelju
Ispiši stranicu
Premda ozbiljni igrači više teže igranju simulacija nogometa, svako malo nas iznenadi poneki naslov poput Pure Footballa gdje su brzina i spretnost elementi koji se cijene
Najpoznatije nogometne simulacije kao što su PES i FIFA uvijek su težile realnosti i nastojale su što bolje prekopirati nogometnu igru na monitore ili male ekrane. Kako je tržište za takav tip igara ogromno, a i svakim danom sve više raste, izdavači su se dosjetili da bi možda pametno bilo napraviti nešto što bi moglo zadovoljiti i obične igrače. Posljednja nogometna simulacija koja nam to potvrđuje je FIFA World Cup 2010 Eletronic Artsa u kojoj su predstavljene po njima revolucionarne i pojednostavljene kontrole. Najnoviju FIFU Worl Cup je moguće igrati koristeći praktički samo dva gumba na kontroleru. Budući da je tim potezom htio podići upravo običnim igračima i onima koji se dosad još nisu susreli s njihovim prijašnjim naslovima, zaključujemo da je Eletronic Arts htio uzeti dio kolača i od takve publike. Za razliku od FIFE, Ubisoftov Pure Football 'razvodnio' je elemente nogometne igre i uzeo samo najatraktivnije što ovaj sport ima za ponuditi. Atraktivne poteze i brzinu!

Igru jedanaest na jedanaest možete zaboraviti. Umjesto toga, tu je igra pet na pet, ako ne uzmemo suca u obzir. Kao što i samo ime igre ukazuje, u Pure Footballu je bitna prezentacija i stil. U njemu nema zaleđa, nema žutih i crvenih kartona, a jedina stvar zbog koje vas sudac može sankcionirati je pregrubi nasrtaj na protivničkog igrača kojim ste ga onemogućili da igra čist i atraktivan nogomet. Igrači će na raspolaganju imati čak 230 najboljih svjetskih igrača, 17 reprezentacija  i tri legendarne ekipe kojima će pokušati doći do samog vrha.

U igri kao što je Pure Football sve se svodi na onaj briljantni trenutak nekog igrača, kada uspije izvesti nešto neviđeno i vrijedno divljenja. E, pa, u ovom naslovu će takvih trenutaka biti nešto više nego obično. Mehanika nazvana 'Pure Shots' obećava igraču brze i atraktivne udarce koji će u većini slučajeva završiti zgoditkom. Kako bi sam gameplay bio zanimljiviji i kako bi igračima dodatno pojačali osjećaj kao da su i sami na terenu, programeri su ubacili zgodan dodatak u obliku dodatnog stila kamere koji je najsličniji onom iz PES-ovog 'Become A Legend' modea, a pozicioniran je malo iza ramena igrača kojeg kontrolirate.

Dajući igri ponešto dubine, bit će implementiran i Campaign mode koji će vam omogućiti da kreirate petorku prema vlastitim željama i afinitetima, igrajući tako pet na pet protiv najboljih svjetskih igrača. Prema svemu dosad viđenom Pure Football se igra i izgleda vrlo slično FIFA Streetu, s kojim dijeli sličan stil, ali i prezentaciju. Onaj tko je igrao FIFU otprilike zna što može očekivati od Pure Footballa, a svi oni koji takav tip igre nisu nikad igrali, a vole više arkadni model igre s pregršt brzih i atraktivnih poteza, mogli bi ovu igru držati na oku. Pure Football bi se trebao pojaviti krajem svibnja, i to samo za konzole nove generacije.

Ako sam do sada zaboravio napomenuti, oprostite mi, ali i u ovakvoj verziji nogometa je još uvijek glavni cilj zabiti gol. 

Pure Football Trailer

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije