http://playtoy2.tportal.hr/playtoy

KUPI - PRODAJ

Izdavači protiv rabljenih videoigara

Dok proizvođače videoigara za PC najviše brinu pirati, oni koji rade igre za konzole tvrde da im je najveći problem prodaja rabljenih naslova
Pirati koštaju industriju zabavnog softvera milijune dolara godišnje, i dok je PC najviše pogođen piratiziranim videoigrama, proizvođači zabavnog softvera negoduju zbog prodaje rabljene robe. Prema nekim pokazateljima, jedna igra promijeni četiri vlasnika, odnosno zarada izdavača je četiri puta manja. Stručnjaci kažu da kupac završi s igranjem igre za nekoliko tjedana ili mu dosadi i logično je da je proda drugoj osobi.

Prodaja korištenih videoigara posebno je popularna u Americi gdje se za nekoliko dolara može kupiti videoigra koja u dućanu košta 30, 40, pa i 50 dolara, a industrija vidi jedini izlaz u dodatnim sadržajima koje svaki kupac mora platiti. Primjer su nadolazeći naslovi EA Sportsa koji u kutiji imaju poseban kod kojim se kreira korisnički račun što omogućava pristup sadržajima i mrežnim igrama. Kad igra promijeni vlasnika, novi igrač mora kupiti kod za 10 dolara da bi mogao kreirati korisnički račun, što neki put neće biti vidno jeftinije od odlaska u dućan i kupovine potpuno nove videoigre.

 

Komentari

Nadimak
Komentar
Upozorenje: Uredništvo tportala protivi se širenju mržnje na vjerskoj, nacionalnoj, rasnoj ili drugoj osnovi. U slučaju da korisnici promiču govor mržnje ili vrijeđaju druge korisnike, komentiranje ispod tekstova bit će onemogućeno, a prekršitelji će biti prijavljeni policiji.

Prednarudžbe bez pokrića

Prednarudžbe bez pokrića

Zbog čega ljudi pri kupnji igara ne bi smjeli nasjedati na jeftine pre-order bonuse saznajte u najnovijoj Gamereport temi tjedna

opširnije